Populizam, ipak, neće proći

"Najzad, čovek je stvoren tako da ga više privlači laž nego istina", Erazmo Roterdamski "Rat je mir, sloboda je ropstvo, neznanje je moć", DŽordž Orvel "Što je belac manje pametan, crnac mu izgleda gluplji", Andre Žid

    Ostavite komentar


    Društvo

    Profesor sa Oksforda o litijumu: Od naroda Srbije se traži da se žrtvuju za dobrobit Evrope 10

    Profesor sa Oksforda o litijumu: Od naroda Srbije se traži da se žrtvuju za dobrobit Evrope

    U četvrtoj epizodi Radar podkasta sa Stevanom Filipovićem, autor je otišao u Oksford gde je posetio profesora antropologije Marka Gudejla. Povod za razgovor predstavlja ponovno aktiviranje planova Rio Tinta za otvaranje rudnika litijuma u Srbiji, pošto je prof. Gudejl proveo četiri godine istražujući kako se Bolivija – država sa najvećim rezervama litijuma na svetu – suočava sa pitanjima koja su sada pokrenuta i u Srbiji. Pre svega, da li treba pristupiti rudarenju litijuma i kakve su moguće posledice tog izbora.

    Naslovna strana

    Naslovna strana za 24. jul 2024.
    Galerija

    Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

    Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

    Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

    Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.