Malerima nikad kraja. Na povredu Dragana Milosavljevića nadovezala se i najslabija partija crno-belih ove sezone. Bledi i umorni do neprepoznatljivosti košarkaši Partizana doživeli su poraz od MZT, peti u ABA ligi i drugi na svom terenu, udaljivši se još više od liderske pozicije u regionalnom takmičenju (73:66). Ovim kiksom učinili su uslugu Crvenoj zvezdi za kojom zaostaju dve pobede, a pritom su crveno-beli bolji u međusobnom odnosu.


Partizan – MZT 66:73 (14:13, 20:18, 18:21, 14:21)

Hala: Pionir. Gledalaca: 6.000. Sudije: Dožai, Vovk, Jovanić.

Partizan: Tepić 8, Aranitović, Lovernj 6, Dalo, Milutinov 1, Bogdanović 8, Gagić 5, Musli 13, Šalić, Andrić 9, Kinzi 16, Bezbradica.

MZT: Sinovec 12, Kostoski, Lučić 11, Stojanovski 8, Gečevski 19 (13sk), Čekovski, Otašević 2, Marinković 1, Šehović 8, Nikolovski 2, Dejvis 8, Cvetković 2.

 

Meč sa ekipom iz Skoplja proizveo je novu glavobolju Dušku Vujoševiću. Nakon solidne role u prvom poluvremenu Bogdan Bogdanović se nije vratio iz svlačionice u nastavku utakmice što se u mnogome odrazilo na igru domaćina. Dodatni pritisak na spoljnu liniju, u kojoj se samo Tepić i Kinzi mogu ubrojati u iskusne igrače, primorao je prekaljenog stručnjaka da znatno veći prostor u igri ukaže Dalou i Andriću. Rotacijom jedanaest igrača Vujošević je pokušao na sve načine da odmori nosioce i pronađe džokera sa klupe. Malo je falilo da to upravo bude mladi Andrić, koji je sa sedam vezanih poena u trećoj deonici uspeo da pronađe pukotinu u kombinovanoj odbrani rivala. MZT je sve vreme kontrolisao skok, imao je čak 13 ofanzivnih, dok je u napadu tražio maksimalnu širinu, pronašavši ključnog igrača u liku Gečevskog. Prekaljeni vetern pogodio je tri trojke iz četiri pokušaja i to uglavnom u prelomnim trenucima meča. MZT je ubacio čak 11 pokušaja za tri poena čime je iskompenzovao gotovo sve slabosti pod košem. Partizan je u drugom poluvremenu u više navrata jurio rezultatski zaostatak. Iako se činilo da će iz ove drame izaći kao pobednik, loš epilog po crno-bele mogao se naslutiti kada je i Tepić nakon iniciranja serije od 6:0 napustio igru zbog bola u nozi. Koncepcija igre spala je na Kinzija, koji je poslednju deonicu odigrao sa četiri lične greške i Muslija. Centar Partizana je solidnu kretnju i postavljanje pod košem krunisao sa pet zakucavanja, ali u defanzivi nije mogao da juri Gečevskog. Bez jasne ideje i organizacije igre oslanjajući se na kreaciju Kinzija Partizan je u poslednja dva minuta bio prinuđen da potpiše kapitulaciju, ubedivši čitav košarkaški auditorijum da su mu pojačanja hitno potrebna.

Bogdan izbačen iz tima

– Izbacio sam Bogdana Bogdanovića iz tima zbog nedisciplinovanog ponašanja, tako da je na poluvremenu ostao u svlačionici- obrazložio je svoju odluku Duško Vujošević, uz napomenu da će se o pojačanjima i prirodi Tepićeve povrede znati nešto više u naredna dva dana.

Izvučeni parovi za Kup Koraća

Završni turnir Kupa Koraća održaće se od 6. do 9. februara u hali Pionir, a četvrtfinalni parovi su Crvena zvezda Telekom – Borac Mocart Sport, Radnički Kragujevac – OKK Beograd, Partizan – FMP i Mega Vizura – Crnokosa. Večiti rivali Partizan i Crvena zvezda (branilac titule) neće moći da se sastanu pre finala. Cene karata za četvrtfinalne mečeve kreću se od 200 do 800 dinara, polufinale od 300 do 1.000, a finale od 500 do 1.500.

Skauti Denvera gledali Lovernja

Konli, generalni menadžer Denvera, gledao je sinoć Lovernja, na koga Nagetsi polažu prava, ali nije imao šta da vidi, s obzirom na to da je novi kapiten Partizana odigrao veoma slabu utakmicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari