Porazna statistika u srpskom zdravstvu: Lekari dnevno potroše više od tri sata na pisanje recepata, uputa i vođenje kartona

Ostavite komentar


  1. Lekari su potcenjeni i unizeni cinjenicom da je cena rada lekara niza od cene rada sestara. Skolovanje sestre traje 4 godine, skolovanje lekara minimum traje jos sest, ali njihov rad vise vredi a odgovornost za svoj rad nemaju.

  2. Čiji li je brat „uveo“ i debelo naplatio taj program koji je „omogućio“ lekarima da budu „efikasniji“ u radu tj. da se posvete što manje pacijentima ?

  3. Vrhunac lose organizacije je da lekar daje nalog za laboratoriju gde pacijent ne vidi sta ce se analizirati, tako da cesto parametar koji je los bude izostavljen u naknadnoj kontroli

  4. A i nisu bas nesto posveceni poslu, osim kad odu u privatnu ordinaciju posle posla.

  5. Uz sve manjkavosti u sistemu i sami doprinose stanju u zdravstvu i gubitku vere i poverenja lekarsku profesiju, najviše zbog neposvećenosti pacijentu.

  6. JEDNO VELIKO, SRAMOTNO NISTA!!! SAMO OPSTI CIRKUS I GUBLJENJE VREMENA I PACIJENATA I LEKARA. O PREVENTIVI KAO OSNOVI ZA ZDRAVO GRADJANSTVO MOZDA ZA NEKIH PEDESET, SEZDESET GODINA,A IMALI SMO SVE TO, DOBRO SE SECAM.SADA IZMISLJAMO TOPLU VODU I VODIMO TESKE FILOZOFSKE RASPRAVE DOK NAM AMBULANTE IZGRADJENE PO KVARTOVIMA ZA POTREBE GRADJANA ZVRJE PRAZNE.I ZAISTA, LEKAR GLEDA U KOMPJUTER IISPISUJE UPUTE, RECEPTE….. MED SESTRA IMA ZADATAK DA LUPI PECAT I UNESE TAKODJE SVE U KOMPJUTER, SVELI SMO ZDAVSTVO NA CATE, STETA JER IMA ZAISTA DOBRIH ZDRAVSTVENIH RADNIKA, DOK NE SHVATE DA NISU ZA TO UCILI I NE ODU,

  7. VECINA ZDFAVSTVNIH RADNIKA JE POSVECENA SVOM POSLU KOJI NIJE NIMALO LAK,SA TAKVIM JNTELEKTOM I SPOSOBNOSCU UCENJA MOGLI

    BI IZARBRATI MNOGO LAKSU ZIVOTNU EGZISTENCIJU ,ALI SISTEM…..

  8. Bas i ne govore istinu da trose vreme na zakazivanje. Od prosle godine nista se ne zakazuje, nego lekar opste prakse izda uput koji vazi mesec dana, a ti se guraj i trazi vezu kod specijaliste.

  9. Ovaj hibridni državno-privatni sistem je najgora varijanta za zdravstvo. Bolje bi bilo ili da je ili samo privatni, ili samo državni.

Ostavite komentar


Društvo

"Simbolički ukor" Mađarskoj: EU sastanci ministara premešteni iz Budimpešte u Brisel 10

„Simbolički ukor“ Mađarskoj: EU sastanci ministara premešteni iz Budimpešte u Brisel

Visoki predstavnik za spoljnu politiku Žozep Borel saopštio je danas da će ;EU održati sledeće sastanke ministara spoljnih poslova i odbrane u Briselu umesto u Budimpešti, što je verovatno "simbolički ukor" Mađarskoj zbog njene "odmetničke" diplomatije u pogledu Ukrajine, prenosi Radio slobodna Evropa (RSE). Promena mesta sastanaka koji treba da se održi od 28. do 30. avgusta predstavlja udarac reputaciji Mađarske samo nekoliko nedelja pošto je preuzela rotirajuće predsedavanje Evropskom unijom.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.