Porfirije: Da čuvamo jedni druge, da se ne bijemo, ne možemo jedni bez drugih

Ostavite komentar


  1. Patrijarh je jasno rekao:
    „Ne želim da analiziram šta je povod, a šta pravi uzrok sukoba, ni ko je kriv, a ko je nevin.“

    Zašto onda da ga iko slusa?

  2. Kako se poglavaru ne seti da osudis drzavni udar koji je izvela drzava. Ej povukla se milicija, u uniformama, dosli oni sa motkama. To ti je isto kao kad bi mi pop svetio vodu za slavu, a na glavi imao kapuljacu. Kako se kao poglavar ne seti zasto su tvoji Srbi i drugi gradjani Srbije izasli na ulice, kako se ne seti da spomenes Rio Tinto. Ti nisi moj patrijarh i nisu veci pravoslavac od mene. Ti si Vucicev patrijarh. Ti si patrijarh koji nece da kaze da mu je narod u opasnosti. Zabole me i za tebe.

  3. Bas se pitam ovih dana,kako crkva ne reaguje na ugrozavanje vernika od zagadjenja voda,vazduh i zemlja od Rio Tinta.Ovim zagadjenjem po citavoj Srbiji mogao bi da nastane veliki post u narodu.

  4. E jos ovaj mi je trebao. Da vi gospodine predjete u neku veru koju propagiraju kinezi.

  5. Ne reče nam čiji su bageri, šipke i čekići.
    Ne reče nam ko je organizovano dolazio službenim kolima da bije narod, ne reče nam….
    Pa pope ako imaš konrakt sa onim gore, pitaj, on je sigurno sve video.
    A možda za razliku od tebe on „gore“ ima i stav.

  6. Kome su ove floskule upućene Porfirije , ne uopštavaj ? Bageristima i batinašima ili onima koji su mirno protestvovali protiv nepravednih zakona?

  7. Gospodine Porfirije, Vaš blagoslov je potreban svim građanima Srbije. Ulazimo u post, da li ste se zapitali kako je ljudima koji noću ne spavaju zbog zakona koji je usvojen po kratkom postupku. Vlast se okomila na naše poljoprivrednike koji žive od svog rada, imaju porodice i sada neko treba da im uzme zemlju zbog rudnika. Znamo da ne damo zemlju, rudnik Srbiji nije potreban više će mo zaraditi od proizvodnje hrane, pitajte predsednika šta radi da li je prodao Srbiju pa ne može nazad, moraće da zakon stavi na javnu debatu. Srdačan pozdrav.

  8. Uz dužno poštovanje patrijarha i crkve kojoj pripadam podsetio BiH patrijarha da je u ovakvim situacijama dužan da se opredeli a ne da daje izjave „okruglo pa na ćoše“ kako bi sačuvao vlastiti komoditet.

  9. Bog jedan za sve ljude, nezamenjiv.
    Bog stvori i vazduh i zemlju i vodu.
    Ovi prodadose sva tri
    Vlast je od naroda deligirana, i kad se narodu ne dopada, on je menja.
    Prosto.
    Ne skrivajte istinu bogougodnim recima.

  10. Jeste li gledali seriju Crna svadba…..jasno ko dan ko je i šta je vrh verske piramide…..uvek bilo…..

  11. A braćo, ne može on da poziva na tuču i fajt, njegov je zadatak da spreči krvoproliće, zna on dobro šta se dešava i ko je ko, nego crkva je bila progonjena, ponižavana, proterana, oskrnavljena mnogo puta u istoriji, baš od ovakvih i njihovih predaka komunista. Mora da bira reči koje izgovara, i zna on gde je nepravda

  12. Strasno, vidi se da mu je neko napisao a on cita , pa ovo je strasno. Gde ce ti dusa Sveti covece

  13. Sramota od izjave! SPC se totalno moralno srozala i unazadila. Bolje bi bilo da dotični unapredi rad crkve umesto da politizira u korist trule diktature.

  14. Kada kliknem da vidim ostale komentare, oni se ne otvaraju. Da li je to neko blokirao?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.