Porodilište u Vranju: „Ako mi platiš, lečiću te kako treba“

Novinarka iz Vranja nagrađena za tekst o akušerskom nasilju

Ostavite komentar


  1. Odlično bi bilo da neko napise stranu doktora i medicinskih sestara. Živo me interesuje kako oni razumeju sve ove negativne reportaze o njihovom ponašanju na poslu. I sama sam prošla porodjaj i psihički se pripremila za boravak u porodilištu. To je osnovna i najvažnija stvar za trudnice. Da shvate u kakvu ustanovu ulaze. To jeste defetisticki ali nažalost realnost. U potpunosti je tačno da postoji odsustvo komunikacije između doktora i trudnice. Mani doktora i pacijenata u bilo kojim bolnicama. Kao da ih to ne uče na faksu ili jednostavno izgube živce.

  2. U Skoplju su u svim oblastima bolji lekari. Imali su kvalitetne mentore i drugačija je kultura.
    Bravo za tekst i hrabrost da se piše o ovome.

  3. Znam da ću zvučati bezobrazno ali ako porođaj teče uredno, lekar nije ni prisutan, već samo babica. Takav je slučaj i na zapadu koga su nam već decenijama unazad puna usta. Skoro sam se porodila u somborskom porodilištu i imam samo pohvale za lekare, sestre i spremačice. Niko mi ništa nije tražio a nisam ni zahtevala. Došla sam tamo da „odradim“ najlepši posao na svetu. A što se tiče mita, za to smo i sami krivi kao narod jer smo navikli uvek da nekog častimo za dobro odrađen posao, a kad se neko navikne na poklone, navika je čudo. Ne sme niko da nas vređa kao žene i da nas ucenjuje ali hajde da i mi budemo malo hrabrije a ne plači… , da ne kažem već šta. Nemaju bolničari vremena da nam cinculaju.

  4. Čuo sam mnogo priča, znam ljude koji su plaćali. Moja zena se porodila 2014, doktorka koja je porodila nije htela da uzme „čast“ nikako. Anesteziolog je kasnio, pitao sam da li to znači da treba da platim da dodje na vreme, odgovor je bio „ne brinite doćiće, sve je u redu“. Nakon carskog reza imala je tezak oporavak, i pomogla joj je najozglašena doktorka. Tako da, nema pravila, kako vam se „zalomi“. Situacija se naravno mora popraviti…

  5. to je odavno poznato u vranju a i zakon srbije je verifikovao mito i korupciju samim tim sto doktorima mozes da das poklon u visini prosecne plate srbije .danas doktor u srbiji zaradjuje 3 puta vise nego u nemackoj zahvalujuci zakonskoj korupciji

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.