Portal blizak Vaseljenskoj patrijaršiji: Patrijarha Srbije će koštati rušenje kanona i poretka Crkve

Jedina odgovornost za sadašnju teško shvatljivu situaciju je na patrijarhu Srbije koji je, naravno, u potpunosti identifikovan s Moskvom

Ostavite komentar


  1. Država Srbija nema svoju crkvu, tako da ne postoji Crkva Srbije. Nažalost, polovina Srba živi van granica današnje Srbije i svi su okrenuti ka Srpskoj pravoslavnoj crkvi.
    Inače, ovaj potez SPC sa braćom Makedoncima i MPC-OA je među najmudrijim u njenoj dugoj istoriji. Tako se gaji mir i suživot sa najbližom braćom iz okruženja, toliko da bih smeo da pretpostavim da slično rešenje u budućnosti treba razmotriti i sa braćom Crnogorcima?!

  2. Nije vaseljenski već carigradski patrijarh. Njegova su prava ista kao i ostalih. Da ne pričamo o tome da je američki čovek.

  3. Crkvene vođe i zaposleni u toj kompaniji govore vernicima “ jedan je bog“ a očito da ta zemaljska ispostava boga, tj nebeskog šefa, obiluje gomilom malih bogova koji se od osnivanja korporacije međusobno bore za prevlast, ko je glavni i čiji je štap duži

  4. Kada pišete o ovakvim temama, valjalo bi da konsultujete nekoga da vam bar terminologiju razjasni. Kad u suštinu ne možete da prodrete, bar se na površini ne brukajte.

  5. Његова светост,патријарх Порфирије,није патријарх Србије већ патријарх СРПСКИ.

  6. Nemate vi pojma ni sta je Crkva ni sta je Bog , nista o hijerahiji, i crkvenim pravilima Osim kad se nasluti da moze da nasteti SPC i Patrijarhu Porfiriju onda se u sve vi boljsevicki nesrecnici razumete!

  7. А што су дали аутокефалност непостојећој „украјинској цркви“?

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 9

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.