Na konkurs za javne radove u ovoj godini Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, javilo se i kladovsko Javno komunalo preduzeće „Komunalac“ kome su odobrena dva projekta u vrednosti od po 1.076.396 dinara. Za javne radove ovdašnje komunalno preduzeće konkurisalo je sa projektima za čišćenje javnih površina u gradu i sanaciju divljih deponija.

Na konkurs za javne radove u ovoj godini Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, javilo se i kladovsko Javno komunalo preduzeće „Komunalac“ kome su odobrena dva projekta u vrednosti od po 1.076.396 dinara. Za javne radove ovdašnje komunalno preduzeće konkurisalo je sa projektima za čišćenje javnih površina u gradu i sanaciju divljih deponija. Počev od 5. maja na ovim će tromesečnim poslovima biti angažovano 28 nekvalifikovanih radnika koji će zarađivati po 12.360 dinara, uz plaćanje putnih troškova. Aprilski Sajam zapošljavanja u Kladovu, kako kaže direktor JKP „Komunalac“ Nikola Dumitrašković bio je mesto na kome je obezbeđena potrebna radna snaga za ove javne radove:
– Za ove poslove na sajmu zapošljavanja prijavilo nam se čak 90 nezaposlenih lica, od čega je 36 nekvalifikovanih radnika.Lica slabijeg materijalnog stanja imaće prednost u zapošljavanju – kaže Dumitrašković.
Namera JKP „Komunalac“, kada su u pitanju ovi javni radovi, jeste temeljno čišćenje Kladova i srednjovekovne turske tvrđave Fetislam, kao i uklanjanje divljih deponija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari