Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Pirot sprovela je javne radove koji su finansirani iz opštinskog budžeta. U ovoj godini ukupno je realizovano 15 projekata preko dva javna konkursa, a njihova vrednost je bila tri miliona dinara. Javni radovi su trajali od 1. maja do 15. septembra i na njima je bilo uposleno 40 nezaposlenih lica sa evidencije Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ovim javnim radovima urađeno je pet različitih baza podataka za potrebe određenih institucija i na više od dvadeset lokacija sprovedeni su radovi kao što su: uređenje zelenih površina i dečijih igrališta, uređenje Pazarske crkve i česme Guševica, uređenje groblja, obnavljanje saobraćajne signalizacije, rekonstrukcija spomen-obeležja, i uređenje i izgradnja drugih objekata od opšteg interesa na lokalnom nivou. S obzirom na izuzetno pozitivnu reakciju građana na sprovedene javne radove, opština Pirot će u 2011. godini dati još veći značaj sprovođenju javnih radova i ujedno nastojati da se zbog visoke stope nezaposlenosti u ovoj opštini na ovaj način uposli još veći broj nezaposlenih, stoji u saopštenju Kancelarije.

Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić tokom obilaska nekih od završenih radova rekao je da će s obzirom na veliko interesovanje opština nastaviti sa finansiranjem javnih radova i iduće godine.

– Mi ćemo naredne godine za javne radove izdvojiti mnogo više sredstava, jer su mnogi tražili da se radovi produže bar za mesec dana. Siguran sam da će budžet za javne radove u 2011. godini biti najmanje pet miliona dinara. Ove godine smo prvi put organizovali opštinske javne radove kroz dva konkursa i opšta je ocena da su oni završeni više nego uspešno. Pored toga što je 40 nezaposlenih dobilo posao, završeni su poslovi koji su doprineli podizanju kvaliteta rada u ustanovama gde su bili javni radovi, urađeno je dosta toga u mesnim zajednicama i u gradu. Ovo je veoma dobar vid angažovanja ljudi. Tokom njihovog sprovođenja naša Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj sve to je nadzirala – kaže Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari