Među javnim radovima koji se realizuju u okviru projekta „Regionalni razvoj Bora“ je i javni rad „Briga o starim licima“ posredstvom koga su 72 lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale u Boru, potpisale ugovore o radu.


Reč je o projektu koji je pokrenut da bi se najstarijim meštanima nekoliko sela u borskoj opštini, Zlotu, Brestovcu, Šarbanovcu i Metovnicu, pružila pomoć u obavljanju svakodnevnih poslova. Javni rad „Briga o starim licima“ kako navode nadležni, trajaće šest meseci, lica koja su angažovana dobijaće blizu 20.000 dinara mesečno kao i nadoknadu za prevoz, a projekat će realizovati Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Mozaik“ i privatna firma „Star prim“ iz Bora.

Inače, u okviru projekta „Regionalni razvoj Bora“ u novembru se u Boru sprovodi obuka za komercijaliste. Trideset polaznika tokom jednomesečne obuke treba da stekne veštine i znanje koje jedan predstavnik prodaje mora da poseduje. Nakon Borana sa evidencije nezaposlenih u NSZ, obuka za komercijaliste u decembru treba da bude organizovana i u Majdanpeku u kome su već završene obuke za rad na računarima i knjigovođe, a u toku je obuka iz engleskog jezika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari