Poslanica patrijarha Porfirija: Sazdani smo kao jedan ljudski rod, molimo se da prestane stradanje

Ostavite komentar


  1. Zanimlljivo je da patrijarh Porfirije kaže: “Stoga se Vaskrslom Gospodu molimo da se što pre i bezuslovno uspostavi mir, prestane stradanje, i da se svi izbegli vrate u svoje domove.“
    Pitanje je kome se molio ‘vaskrsli Gospod’? Spomenut je u poslanici i verni apostol Pavle. Hajde da vidimo šta je on radio, pa na temelju njegovog autoriteta odredimo kome se treba moliti i kako samo Bog čuje molitvu. Pavle kaže ovako: ,,Uvek za sve zahvaljujte našem Bogu i Ocu u ime našeg Gospoda Isusa Hrista.“ (Efešanima 5:20). Dakle Pavle se UVEK molio Ocu, a zahvaljivao u ime Sina. Ko je taj Otac? Biblisti priznaju da se Božje ime u izvornim tekstovima hebrejskog dela Svetog pisma pojavljuje u obliku tetragrama (יהוה) skoro 7 000 puta. Na ovim prostorima se izgovara uobičajeno Jehova, neki ga izgovaraju Jahve. A Isusovo ime i na hebrejskom, grčkom i latinskom, glasi ‘Jehova je spasenje’.
    Isus se isključivo molio svom Ocu, a tako su radili i apostoli. To je u skladu sa isusovim obećanjem:,,šta god zamolite u moje ime, učiniću to, da bi se Otac proslavio preko Sina.“ (Jovan 14:14).
    Dakle, kada Porfirije moli Isusa, Bog Jehova ga ne sluša, kolko god vapio za svetski i mir u Ukrajini. To se zove Teokratija. Isus je poslušan Ocu i zna svoje mesto u nebeskoj hijerarhiji, što Porfirije i njegove crkvene kolege nažalost ne znaju. Zato i vlada ovakav haos među religijama u svetu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.