Poslanici danas biraju 16 novih sudija 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Zamenica predsednika Visokog saveta sudstva Marija Aranđelović Jureša predstavila je narodnim poslanicima predlog imenovanja 13 sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju i pozvala ih da za taj predlog u toku dana glasaju.

Ona je navela podatke o konkursima, proveri sposobnosti kandidata i njihovoj dostojnosti.

„Za Prvi osnovni sud u Beogradu predlažemo korisnika početne obuke Pravosudne akademije Velibora Vojvodića, sudijskog pomoćnika u Prvom sudu Bojanu Žeželj, sudijskog pomoćnika u Apelacionom sudu Bojanu Jokić, sudijskog pomoćnika u Višem sudu Danku Komnenović, sudijskog pomoćnika u Višem sudu Sonju Kusturić, sudijskog pomoćnika u Apelacionom sudu Sanju Raco, sudijskog pomoćnika u Višem sudu Danila Simića, sudijskog pomoćnika u Apelacionom sudu Ivana Stankovića, korisnika početne obuke Pravosudne akademije Mariju Sudarević Milanović i sudijskog pomoćnika u Apelacionom sudu Milenu Ćeranić“, navela je Aranđelović Jureša.

Ona je dodala da su za Drugi osnovni sud u Beogradu predloženi korisnici početne obuke Pravosudne akademije Siniša Knežević i sudijski pomoćnik u Trećem sudu Ivana Stević.

„Za osnovni sud u Mladenovcu predložena je sudijska pomoćnica iz tog suda Olivera Mirčić“, rekla je Aranđelović Jureša uz napomenu da su poslanici dobili biografije svih kandidata.

Visoki savet sudstva predložio je i tri kandidata za Osnovni sud u Vrbasu i to sudijskog pomoćnika iz tog suda Danijelu Rackov, sudijskog pomoćnika u Višem sudu u Novom Sadu Danijelu Ostojić i korisnika početne obuke u Pravosudnoj akademiji Milanu Petrović.

Poslanici će o novim sudijama glasati oko 16 časova, a za 17.00 je zakazana posebna sednica na kojoj će poslanici glasati o proglašenju novog Ustava Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari