Poslaničke kazne u narodne kuhinje i lečenje 1

Članovi Administrativnog odbora doneli su juče odluku da novac iz skupštinskog Fonda solidarnosti, prikupljen od novčanog kažnjavanja poslanika, bude upućen kao pomoć narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji i za lečenje oboljenja koja se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji.

Od 146.840 dinara koliko je prikupljeno od kazni, oko 73.400 dinara iz Fonda solidarnosti namenjeno je narodnim kuhinjama u pokrajini, a isto toliko sredstava biće upućeno kao pomoć Fondu za lečenje retkih bolesti.

Inače Saša Radulović, poslanik Pokreta Dosta je bilo rekorder je po broju opomena u ovom sazivu. Od početka ovog saziva on je dobio ukupno 13 opomena i za to je kažnjen umanjenjem zarade za ukupno 95.633 dinara. Na drugom mestu po broju opomena je još jedna poslanica pokreta DJB, Tatjana Macura, koja je morala da se odrekne nešto više od 47.000 dinara, a treći je, opet, poslanik DJB Branislav Mihajlović, koji je kažnjen sa 34.145 dinara. Tu poziciju deli sa radikalom Nemanjom Šarovićem i demokratom Balšom Božovićem.

Dobro se kotira i Marko Đurišić iz SDS, koji je za četiri opomene koje je zaradio na tri sednice morao da plati kaznu od 27.317 dinara. Vladajućoj većini izrečene su samo dve opomene, a dobili su je šef poslanika SNS Aleksandar Martinović i naprednjak i potpredsedik Skupštine Veroljub Arsić, koji su kažnjeni sa po 6.829 dinara.

Pokret Dosta je bilo drži rekord i kao poslanička grupa jer su njihovi članovi kažnjeni sa ukupno 190.160 dinara, dok su poslanici DS zaradili kazne u ukupnom iznosu nešto manjem od 61.000 dinara. Poslanik SDS Nenad Konstantinović smatra da se kazne koriste kako bi se protivnici vlasti sprečili da govore.
 

Opozicija kažnjena sa 340.000 dinara

Poslanici opozicije u ovom sazivu kažnjeni su sa ukupno 341.480 dinara, a jedinstveni su u oceni da se predsedavajući ne odnose jednako prema poslanicima skupštinske većine i manjine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari