Poslanik SNS Milenko Jovanov o medijskom mraku: "Mrak, mrak, pomračina, Bagremovi ćute..." 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Poslanik u Narodnoj skupštini i član predsedništva Srpske napredne stranke Milenko Jovanov, na svom tviter nalogu okačio je fotografiju na kojoj piše „Mrak, mrak, pomračina, Bagremovi ćute…“ a koja podseća na telop televizija N1 i Nove S „Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija“, čime je obeležen početak protesta ove dve televizije.

Deo opozicije u Narodnoj skupštini podržao je danas televiziju N1 i Novu S u svom protestu, dok se vlast, kao ni poslanici SNS – a i koalicije oko nje nisu izjašnjavali.

Međutim, ćutanje poslanika vladajuće stranke nije trajalo dugo. Milenko Jovanov, narodni poslanik i član predsedništva SNS na svom tviter nalogu okačio je crnu fotografiju koja podseća na telop gorepomenute dve televizije, a na kojoj piše „Mrak, mrak, pomračina, Bagremovi ćute…“.

Nejasno je da li je to stav čitave stranke koju predstavlja Jovanov, ili je to samo ispad pojedinca. Međutim, na tviter nalozima SNS – a nema izjašnjavanja o prekidu programa ove dve televizije.

N1 i Nova S u ponoć, 6. decembra, prekinuli emitovanje redovnog programa u znak protesta. Sa ovim događajem upoznata je i Evropska komisija. Potparolka ove komisije Ana Pisonaro, kazala je da je sloboda medija značajna za svako demokratsko društvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari