Posle „dva rešenja za Stefana Nemanju“ tabloidi pokrenuli kerbersku hajku

Napadi na kritičare spomenika se nastavlja, nova “žrtva” naša sagovornica istoričarka umetnosti Irina Subotić

Ostavite komentar


  1. Profesorka Subotić, kao i uvek, stručna i daje mišljenje iza kojeg stoji. Nije njen nivo da komentariše tabloide, jer nije istoričar fekalnog novinarstva, no umetnosti.

  2. Taj spomenik nema veze sa Stefanom Nemanjom i to bi pre svega stručnjaci trebalo da objasne široj javnosti. I dalje je najveći deo obrazovan u Titovo doba i ništa ne zna o srpskoj srednjovekovnoj istoriji. Ne verujem ni da se mlađi nekim znanjem mogu pohvaliti. Spomenik je estetsko ruglo i istorijski falsifikat i po meni ga treba istopiti, bez trunke žaljenja. Naprednjačka spomenička zlodela ne treba ni pamtiti ni obeležavati.

  3. Spomenik, kakav god da je, ipak je to spomenik Stefanu Nemanji, i ako se i izmesta treba mu naci odgovarajuce mesto, ne postavljati ga bilo gde samo da bi ga sklonili! Jedina “mana“ spomenika je sto je izradjen u ruskom stilu koji je previse kitnjast. Cena izrade je posebna priča.

  4. Rušite spomenike kulture da bi zidali nakaze od zgrada i sad je najveći problem Nemanja .Gluposti.

  5. Dobro, hajde malo da koristite mozak. Pričate danima o Stefanu Nemanji kao zločincu, a ovamo tabloidi vrše hajku. Hajde malo iz kruga dvojke u realnost.

  6. Otac Irine Subotić „Na početku Drugog svetskog rata bio je na položaju jednog od šefova policije, ali je odbio da radi u Nedićevoj vladi. Bio je hapšen i mučen od strane Gestapoa i zatočen u logoru na Banjici. Posle oslobođenja bio je više puta u zatvorima, ali nikada osuđivan.“

  7. Puno su nas komunisti unazadili. Mi ucimo jos po Titovom. Svoje istorije se stidimo. Sram nas bilo.

  8. Pa sta ste drugo ocekivali? Pri tom to ispade najvaznija tema , ne lopovluk i korupcija ! Losi kandidati za gradonacelnika , prof JAnkovic nije spreman !

  9. Možda biste voleli da umesto Nemanje, da postavite spomenik npr prijateljima iz Nato pakta.

  10. Veoma sam pažljivo pročitao tekst izjave g. Milošević i došao do istih zaključaka onih koji su komentarisali njenu izjavu. Postavlja se pitanje kada kada je neki prvi među Srbima bio kolonijalista, kada je na ovim prostorima bilo robova i po čemu ona skriveno ali jasno Stefanu Nemanji namenila sve te osobine. Za to ne postoje nikakvi pisani dokumenti, ali je bilo jako važno iznaći bilo šta što bi ukaljalo sam lik a napose i izgled samog spomenika! „De gustibus non disputandum“, je stara latinska izreka (O ukusima ne treba diskutovati), i to nije prva diskusija o spomenicima koji su podignuti u Beogradu (Pekić, Romanov, …) ali stvar je pre svega u blaćenju svega što je uradila sadašnja garnitura vlasti!

  11. Moreeee , ostavite spomenik da vam mi ne izadjemo na ulice pa ce te da visited sta su protesti , bagro iz kruga dvojke … Dvojke ste!

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 9

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.