Liberalno-demokratska partija u Nišu protestovala je zbog toga što je grad Niš prošlog petka organizovao zvanični ispraćaj beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka na aerodromu Konstantin Veliki, a niški gradonačelnik Miloš Simonovićmu tom prilikom bio domaćin i učesnik na zajedničkoj konferenciji za novinare.

„Izgleda da nijedna gradska vlast ne može bez gafova. Prethodni gradonačelnik Smiljko Kostićorganizovao je ispraćaj haškom optuženiku generalu Vladimiru Lazareviću, a sadašnji gradonačelnik Simonovićje to isto učinio za Lukašenka, kojeg čitav civilizovani svet kvalifikuje kao poslednjeg evropskog diktatora. Prema svim informacijama, sadašnji gradonačelnik Niša je ovakav ispraćaj organizovao po nalogu predsednika Srbije Borisa Tadića. Zato smo dužni da pitamo koje od zemalja koje pretenduju na članstvo u EU primaju Lukašenka u zvanične ili nezvanične posete? Na koji način jedan dikator može da pomogne Srbiji? Da li predsednik Tadićnastavlja politiku Slobodana Miloševića i da li se ponovo aktualizuje ideja o savezu naše zemlje sa Belorusijom i Rusijom“, navedeno je u saopštenju, koje je potpisao Predrag Jelenković, šef odborničke grupe u Skupštini grada i gradski menadžer LDP u Nišu.

Liberalno-demokratska partija u Nišu zatražila je i da vlast u Srbiji jasno kaže da li održavanje ekonomskog foruma na Kopaoniku ima direktne veze sa istovremenim boravkom Lukašenka na tom mestru, kao i da li je predsednik Belorusije na bilo koji način učestvovao na forumu. „Građanima Srbije treba saopštiti šta je dogovoreno sa Lukašenkom i šta konkretno znače njegove izjave da će Belorusija pomoći Srbiji u rešavanju ekonomskih problema, kao i da je većformirana radna grupa za saradnju između naše dve zemlje, koje je dao na niškom aerodromu odakle je posle boravka na Kopaoniku odleteo za Belorusiju“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari