Posle juče ponovljenog glasanja u Velikom Trnovcu iz Koalicije oko Kamberija najavili žalbe 1Veliki Trnovac/Foto: Vojkan Ristić/Danas

„Sačkaćemo zvaničnu odluku Opštinske izborne komisije (OIK) u Bujanovcu i nakon toga podneti žalbu, vezano za glasanje van biračkog mesta u OŠ „Muharem Kadriju“, kao i zbog problema u sastavu Biračkog odbora“, potvrđeno je Danasu u Političkoj „Koaliciji Alabanaca – Ujedinjena doline“, koju predvodi lider Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi.

Da li će biti i četvrtog ponovljenog glasanja na Biračkom mestu broj 6. u Osnovnoj školi „Muharem Kadriju“ u selu Veliki Trnovac u bujanovačkoj opštini zavisi pre svega od odluke Opštinske izborne komisije (OIK) u Bujanovcu.

-Zavnične rezultate glasanja saopštićemo u zakonskom roku, a nakon toga svaka od stranaka ima rok za podnošenje prigovora o nepravilnostima u toku glasačkog protesta – ibio je kratak u izjavi za Danas, predsednik OIK u Bujanovcu Fejzi Bećiri.

Lider Koalicije Albanac – Ujedinjena dolina, Šaip Kamberi koji je na trećem ponovljenom glasanju dobio dvanaest glasova manje, kako bi listi koju predvodi obezbedio poslaički mandat u Skupštini Srbije, za Danas kratko komentariše.

– Postoji podela u albanskom političkom telu na jugu Srbije. Tu neprincipijelnu koaliciju koja nema podršku iz Tirane i Prištine predvodi Šćiprim Arifi, aktuelni predsednik Alterntive za promene (AP) i čovek koji je preuzeo lokalnu vlast u Preševu – kaže za Danas Šaipp Kamberi.

Koalicija Albanaca oko Kamberija će podneti prigovor OIK-u u Bujanovcu „u odnosu na primedbe za glasanje van biračkog mesta kao i probleme u sastavu Biračkog odbora na mestu u Velikom Trnovcu“.

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa, u izjavi za Danas kaže „da se jučerašnje treće glasanje u Velikom Trnovcu odvijalo u atmosferi pritisaka, ne tolerancije zbog čega je glasanje u više navrata bilo prekidano“.

Primedbe na ponovljeno glasanje uočili su i posmatrači OCD CRTA, koji su bili na licu mesta, registrujuči i „konstantno prisustvo nepoznatih lica u blizini mesta gde se glasalo“.

Na trećem ponovljenom glasanju na Biračkom mestu broj 6. u zgradi OŠ „Muharem Kadriju“, prema nezvaničnim podacima, glasalo je od 1.089 građana sa pravom glasa njih 598. Koalicija Alabanaca – Ujedinjena dolina dobila je  598 glasova,Socijalistička partija Srbije (SPS) do šest, Albanska demokratska alternativa 2, dok je jedan glas pripao Listi Miloš Jovanovi – Nada za Srbiju. Bilo je i deset ne važečih glasačkih listića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari