Pobedila je Crvena zvezda u prvoj pripremnoj utakmici, ali i u debiju Roberta Prosinečkog na klupi crnogorskog prvoligaša Zetu (2:0), a više od rezultata crveno-bele raduje pristup.


– Bilo je dobro protiv Zete, ali moram da priznam da nam nije lako. Pojačan je ritam rada, noge su teške, ali uz zanimljive treninge sve mnogo lakše podnosimo. Zato je i atmosfera dobra. Pobedili jesmo, ali nas očekuje još žešći rad – rekao je golman Crvene zvezde Saša Stamenković.

Čuvar mreže crveno-belih bio je jedan od zapaženijih protiv Zete.

– Pohvale prijaju, ali ovo je tek zagrevanje za ono što nas očekuje. Voleo bih da postanem šampion, a dovoljno smo pametni da izvučemo pouke iz jesenjih grešaka. Zato moramo da se dobro pripremimo – istakao je Stamenković.

Partijom u Golubovcima, ali i tokom priprema zadovoljan je i trener Robert Prosinečki.

– Znam da su igrači umorni, ali pokazali su veliku želju, borili se i zasluženo stigli do pobede. Zadovoljan sam kako su ispunili neke ciljeve i sad nastavljamo dalje sa radom, jer sve ovo je samo deo priprema. Imamo još mnogo toga da uradimo – rekao je Prosinečki.

Sledeću proveru fudbaleri Crvene zvezde imaće u nedelju kad od 14 časova igraju protiv Sutjeske u Nikšiću, gde se takođe očekuju pune tribine, baš kao i protiv Zete.

– Ambijent na stadionu je bio sjajan, i drago mi je što je došlo 3.500 ljudi. Nadam se da će ovakav trend da se nastavi – rekao je Prosinečki uz napomenu da su Crvena zvezda i Zeta uspeli da sakupe od ulaznica oko 9.000 evra kao pomoć poplavljenim zetskim selima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari