Posle rušenja plafona vrtića u Inđiji, roditelji strahuju za bezbednost dece 1Foto: Printscreen

U vrtiću „Neven“ u Inđiji jutros se obrušio deo plafona. Šestoro dece je povređeno, a lekari navode da je reč o lakšim povredama. Predsednik opštine Vladimir Gak kaže da će nadležna inspekcija da utvrdi da li je bilo propusta i da li je neko odgovoran za incident.

Zbog pada dela plafona u jaslicama u vrtiću Neven u Inđiji šestoro dece je povređeno. Reč je o lakšim povredama, a dvoje dece je iz predostrožnosti zadržano na bolničkom lečenju u Novom Sadu. Rodutelji sa kojima smo razgovarali kažu da strahuju za bezbednost svoje dece i da ih je cela situacija veoma potresla.

„Možda u nekoj drugoj učionici opet može da padne plafon, to je moglo biti i moje dete i vaše i nebitno čije, njihova bezbednost nije na zavidnom nivou“, navodi Nataša Vučetić, majka jednog deteta, za N1.

Upitana da li strahuje za svoje dete koje ide u ovaj vrtić kaže: „Pa ja se nadam da će nadležni reagovati i da će se taj problem rešiti“.

Predsednik opštine Vladimir Gak tvrdi da nije bilo ni jedne naznake da bi deo plafona mogao da se sruši. Kaže i da će građevinska inspekcija u narednim danima da utvrdi kako je došlo do incidenta. „Da li je pitanje nečije odgovornosti, naravno, ustanovićemo je i to nije poenta uopšte u ovom momentu sada. Najvažnije je da su deca dobro, da nema životno ugrožene dece, a da je događaj strašan sam po sebi – jeste. Može svuda da se to dogodi, da je bilo pukotina ili bilo čega, apsolutno bi rekli – da, odgovronost je na svima onima koji i rukovode vrtićem i predsednika opštine i svemu ostalom, ali nikakvih tragova ni naznaka nije bilo“, navodi.

Vrtić „Neven“ sagrađen je osamdesetih godina. Osim redovnog održavanja, predsednik opštine kaže da nikada nije renoviran.

„Objekat je normalan, objekat ima upotrebnu dozvolu, funkcioniše od osamdeset i neke godine – nikakve pukotine, nikakvi problemi se nisu pojavljivali da bi neko mogao da pretpostavi da se tu nešto događa, pa da reaguje. Nažalost, stvar koja se dogodila, vrlo odgovorno smo stali ispred kamera, ispred svih roditelja, ispred cele javnosti i rekli šta se dogodilo, šta možemo da preduzmemo u momentu. Sve ono što treba da se uradimo ubuduće, reći će građevinska struka koja će doći i reći da ovaj objekat više nije za upotrebu ili jeste. Ja lično smatram da jeste“, kaže Gak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari