U zavisnosti od vremenskih prilika, u narednih mesec do dva meseca, svi aktuelni radovi na uređenju ulica u gradu biće završeni, saopštio je gradonačelnik Igor Pavličić. On je istakao da će se nakon toga, kada počne sezona sadnje, krenuti sa ozelenjavanjem. Za zelenilo će se postaviti betonske školjke, da se ne bi dešavalo da korenje uništava parkinge, trotore i biciklističke staze.


„Obećali smo da ćemo ove godine najviše investirati u putnu infrastrukturu i mogu sa zadovoljstvom da kažem da nikada nije bilo više rađeno. Raduje me što smo dobro koordinisali rad svih preduzeća koja su angažovana kada se sređuje neka ulica, da nam se ne desi da se ulice više puta raskopavaju. Ovo je samo deo radova u Novom Sadu, a reč je o investicijama pojedinačne vrednosti oko 100 miliona dinara – istakao je gradonačelnik Pavličić prilikom obilaska radova koji se izvode u ulicama Kosovskoj, Branka Bajića, Slobodana Bajića i na Sentandrejskom putu.

Nakon zamene vodovodnih i kanalizacionih instalacija, usledilo je pojačano održavanje i ulice Slobodana Bajića, izgradnjom novog kolovoza, pešačkih staza i parking mesta, te postavljanjem nove rasvete u dužini od 450 metara. U Marodićevoj ulici trenutno se iskopava i nasipa pesak, te se rade ivičnjaci i ploče, dok je u ulici Slobodana Bajića započelo postavljanje temelja za uličnu rasvetu .

Na deonici Sentandrejskog puta od Ulice Teodora Mandića do prilaznih rampi na mostu preko Kanala DTD biće proširen kolovoz za dve saobraćajne trake, a izgradiće se i nove pešačke i biciklističke staze. Takođe, biće rekonstruisane raskrsnice sa Ulicom Teodora Mandića i Putem novosadskog partizanskog odreda. Izvođač ovih radova sa rokom od 90 dana je Put-invest doo iz Sremske Kamenice, a vrednost investicije 109.365.148 dinara. U Kosovskoj ulici uklonjeni su stari ivičnjaci i parkinzi, i trenutno se priprema izrada novih.

Investicija od 109 miliona

Radovi na izgradnji kolovoza dužine 830 metara, širine šest metara, pešačke i biciklističke staze, parkinga, kao i prilaza pasažima u Ulici Branka Bajića počeli su 2. avgusta. Izvođač ovih radova je veternički Karin-komerc MD, ugovorena vrednost investicije 109.868.964 dinara, a rok za završetak je 60 kalendarskih dana. U toku je izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, koju realizuje JKP Vodovod i kanalizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari