Poslodavci da plaćaju 50 odsto nameta za zaposlene koji rade od kuće

Ujednjena demokratska Srbija apeluje na Vladu Srbije da olakša položaj malih i srednjih preduzeća

Ostavite komentar


  1. Mora da krene da se razmišlja o deficitu kao mehanizmu za finansiski stimulans kao u americi, danskoj, EU, nemačkoj italiji. Pod hitno kroz otpis poreza i doprinosa pružiti subvencije privredi i isplatiti socijalnu podršku obima koji su zbog Korine ostali bez podla.

  2. Naravno da bi sve ove mere trebalo uvesti. Takođe, popularno ili ne, smanjiti plate administraciji (svima koji nisu vezani za zdravstvo, policiju i vojsku) za 30%. Neće ovo dobro izaći za privredu tj. za sve nas. Za mesec, dva, kada ne bude imao ko da puni budžet, a otkaza bude u velikom broju, nikakve budžetske rezerve neće biti dovoljne. PredCednik je poručio privatnicima da ne otpuštaju radnike, jer će „država da im to zapamti“! Bože kakva demagogija! Umesto da stvara ekonomske uslove da izbalansiramo ovaj haos, on je „otac – zaštitnik“ zaposlenima u javnim službama, administraciji, kao da će oni stvarati i proizvoditi novu vrednost.

  3. Zar mislite da ti koji rade od kuće ne rade puno radno vreme? Ne bih se složio! Većina njih radi više od punog radnog vremena! Usput, troškovi tih firmi su manji. Država svakako treba da pomogne privrednicima, ali bi na ovaj način neki bili favorizovani.

Ostavite komentar


Društvo

PSG: Skandalozno maltretiranje Severine na granici 10

PSG: Skandalozno maltretiranje Severine na granici

Pokret slobodnih građana (PSG) smatra skandaloznim i nedopustivim nastavak prakse maltretiranja i zabrane ulaska u Srbiju javnim ličnostima iz regiona zbog njihovih izjava i osuđuje zadržavanje pevačice Severine Vučković u nedelju uveče na graničnom prelazu Bajakovo, saopšteno je danas.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.