Sputavanje buntovničkih ideja, poslušnost, strogo kažnjavanje, red: Zbog čega građani Srbije žele autoritarnog vođu i šta to govori o njima?

Ostavite komentar


  1. O nama to govori da smo nezreo narod, a ta nezrelost dolazi iz neobrazovanja i našeg, na žalost, nevaspitanja.

  2. Ako moze odgovor od autora teksta na pitanje : ko se ovde ne oseća kao gradjanin/ka Srbije , Jasna ili Vi ? Posto u naslovu pise “njima” , misleći na gradjane

  3. Narod želi lidera, jaku ličnost, patriotu, osobu koja zastupa tradicionalne vrednosti. Sve ono što sadašnji lideri opozicije nemaju.

  4. I šta je rekao autor. Svi za vođom u ponor. Zašto ne definiše našeg vođu. Ovo je neka opšta teorija o vođama, koje dosta ljudi ne razume.

  5. Sve bi ovo bilo davno da recimo Hrvatski narod ne deli sličnu istoriju, običaje , IQ koeficijent i genetiku sa Srbijom pa ne traži vodju. Želja za vodjom je posledica sludjivsnje . Toliko je narod sludjen da više ni sebi ni svojim znanjima i instinktima ne veruje pa traži vodju da ga povede u pravom smeru. Naravno , ovo nije ništa novo. Gebels i fašisti su koristili ove metode da povedu Nemce u krvavi pir tokom drugog svetskog rata. Aj živeli .

  6. SREĆNA I USPEŠNA VAM NOVA GODINA
    Probajte u bilo čijoj privatnoj firmi da implementirate buntovničke ideja, neposlušnost, nestrogo kažnjavanje za loš odnos prema sistemu od koga privredjujete, nered. Konstruktivnost, takmičarski duh kvalitetnih ideja, poštovanje baznih osnova i plodova rada onih koji su korisno radili biti će dobar osnov za svaku promenu.

  7. Bravo #slobodan365. I ne samo u privatnoj firmi. U svakoj od stranaka koje sebe smatraju „demokratskim“ praktično je dokazano da je nedozvoljeno drugačije mišljenje. Čim pomisli drugačije od partijskog vođe napušta i osniva sopstvenu stranku. Tako iz DS nastade bar 17 stranaka, tolike su demokrate u sopstvenoj stranci a puna im usta pluralizam.

  8. @slobodan365
    suština teksta je da kaže da se sputavanjem buntovničkih ideja sputava kritika. kritika je najvažniji činilac razvoja. jer ukazuje da nešto ne valja. u srbiji se svi koji kritikuju etiketiraju kao autošovinisti (tj neposlušni i destruktivni) i tako se forsira poslušnost. Poslušnost dovodi do toga da na važnim mestima nisu najsposobniji, nego najposlušniji. Ukratko, sputavanjem kritike ubija se konkurencija. Ubijanjem konkurencije nanosi se ogromna šteta društvu, jer onda svi slušaju, niko ne sme da zucne, čak i kada vidi da je loše. U takvom društvu napredak je mali, ako ga uopšte i ima.
    svaki dobar šef preduzeća bi morao da neguje najbuntovnije, jer oni ukazuju na probleme. poslušni ne ukazuju, oni ćute, slušaju i laskaju.

  9. E, sad to malo prostije objasnite južnjacima šta ste hteli da im kažete o našem vođi.Lako je voditi pored očiju slep narod i to direktno u Sićevačku klisuru!

  10. Mi smo generalno glup i neobrazovan narod,zato smo još u 19 veku, zaokupljeni vođama i ostalim davno prevaziđenim idejama. Nema nam pomoći.

  11. Kakav je on vođa. Četvrtina stanovnika ga samo glasa. Svi ostali su protiv njega. To što on glumi da bude nešto što nije to je drugi problem.

  12. Ред , рад и дисциплина (самодисциплина) и неговање заједничких вредности су фактори стабилоности сваке заједнице. Тзв. демократија у стварном животу односно реалности неког политичког система не постоји. Она је утопија то се види из тзв. сада већ постдемократских политичких система запада. Они већ прелазе у следећу (постдемократску) фазу у аутократију (на путу ка диктатури) пошто је демократија нефункционална. Маса и моћ! Треба читати старог доброг Канетија

  13. Au,sta je novo rekla Ponovo izbacujete ofucane price,a jos gore od osoba koje nisu u dosluhu sa narodom

  14. @orlović Je l’ to sa „postdemokratskim sistemima zapada“ ekstenzija one ideje o „završnoj fazi kapitalizma“?

  15. @orlov
    sta znači – postdemikratski politički sistemi zapada?
    da nije to priča o kapitalizmu koji evo samo što nije propao? truli zapad na ivici propasti? dok evo nama svih ovih godina i decenija sve bolje i bolje, cveta cveće u svako preduzeće.

  16. Znači kad se u Srbiji bunim ili kritikuje vlast onda je to demokratija,mogu usput i nešto da izlomim niko mi ne sme ništa jer imam pravo na svoje mišljenje.Kad u EU,SAD ili negde drugde u svetu kritikuje vakcinu recimo i protestvujem pa me snage reda udaraju,gađaju vodenim topovima i suzavcem to je ok?Neka mi neko objasni zašto je svaka vlada u nekoj državi koja je izabrana većinom njenih građana čija se politika i neki stavovi kose sa stavovima zapadnih zemalja proglašava za režim?

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 7

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.