Pošta Srbije širi saradnju sa Poštom Albanije 1Foto: Beta/Milan Timotić

Vršilac dužnosti direktora Pošta Srbije Zoran Đorđević razgovarao je danas sa ambasadorom Albanije u Beogradu Iljirom Bočkom o pravcima širenja saradnje između pošta dve zemlje u okviru inicijative Otvoreni Balkan, a utvrđeni su dalji koraci u procesu njihovog povezivanja, saopštila je Pošta Srbije.

Đorđević je izjavio da Pošta Srbije, kao regionalni lider u poštansko-logističkim uslugama, nastavlja aktivnosti na konkretizaciji inicijative Otvoreni Balkan kako bi doprinela što bržoj realizaciji dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Severne Makedonije i Albanije, Zorana Zaeva i Edija Rame, u cilju intenziviranja privredne saradnje i povezivanja građana tri zemalje.

,,Pošta Albanije je izuzetno važan partner i današnji sastanak sa ambasadorom Iljirom Bočkom ima za cilj da pokrene institucionalnu saradnju sa našim kolegama iz Albanije“, rekao je Đorđević.

Najavio je da je sledeći korak u procesu realizacije planova za saradnju sastanak predstavnika pošta Srbije i Albanije, a ambasador Iljir Bočka složio se da pomogne u njegovom što skorijem održavanju i organizaciji, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari