Postavili bombu na kapiju kuće: Saslušani osumnjičeni za pokušaj ubistva u Ubu 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušana su trojica osumnjičenih da su 3. avgusta 2024. godine u Obrenovcu i Ubu pokušali da ubiju jednu osobu.

Oni su, kako se navodi u saopštenju tužilaštva, po prethodnom dogovoru „na podmukao način pokušali da liše života oštećenog R.R. i jer su bez odobrenja nadležnog organa neovlašćeno nosili eksplozivnu napravu“.

Osumnjičeni M. S, M. P. i M. S. na saslušanju su se branili ćutanjem.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, kao i da ne bi ponovili krivično delo.

Naredbom o sprovođenju istrage svoj trojici osumnjičenih se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu, a M. P. i M. S. i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

„Postoje osnovi sumnje da su M. S, M. P. i M. S. najpre neutvrđenog dana nabavili eksplozivnu napravu i mobilni telefon koji im je NN lice povezalo sa eksplozivnom napravom tako da se ista aktivira pozivanjem na taj telefon. M. P. i M. S. su se, kako se sumnja, 3. avgusta vozilom marke ‘mercedes’, sa kojeg skinuli pripadajuće italijanske registarske oznake i stavili nepripadajuće registarske oznake za Ub, dovezli iz Obrenovca u Ub i postavili eksplozivnu napravu u dvorištvu porodične kuće oštećenog R.R. i to kod stuba koji nosi dvorišnu kapiju, pored vozačevih vrata parkiranog vozila oštećenog marke ‘jeep cherokee’“, navodi se u saopštenju.

Potom su, dodaje se, M. P. i M. S, vozeći se ulicom, osmatrali kada će R.R. da izađe iz kuće i približi se svom vozilu kako bi o tome obavestili M. S. na mobilni telefon. Delo nisu dovršili, jer su sprečeni od policijskih službenika MUP RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari