a su najavili zakup ličnog servera, kako bi se sprečili slični napadi.
Na naslovnoj strani sajta Ministarstva stojao je natpis „Kosovo Republika“ i zastava Kosova. Na toj strani objavljeni su osnovni podaci o Kosovu, kao i detaljne informacije o tome koje su zemlje do sada priznale njegovu nezavisnost.

a su najavili zakup ličnog servera, kako bi se sprečili slični napadi.
Na naslovnoj strani sajta Ministarstva stojao je natpis „Kosovo Republika“ i zastava Kosova. Na toj strani objavljeni su osnovni podaci o Kosovu, kao i detaljne informacije o tome koje su zemlje do sada priznale njegovu nezavisnost. Nakon nekoliko sati, sajt je vraćen u funkciju.
Inače, tekst je bio na engleskom jeziku, a objavljene su i fotografije predsednika Kosova Fatmira Sejdijua i premijera Hašima Tačija sa predsednikom SAD Džordžom Bušom, kao i fotografija Tačija i Kondolize Rajs. Takođe su bili postavljeni i linkovi najznačajnijih međunarodnih organizacije čije su članice priznale nezavisnost Kosova, kao i sajta Zavoda za statistiku Kosova, na kome se nalaze statistički podaci na albanskom, srpskom i engleskom jeziku.
Tokom vikenda zabeležen je i slučaj upada hakera sa Kosova na sajtove tri gornjomilanovačke firme, gde su postavili zastavu Republike Kosovo, a nakon toga su ti sajtovi bili nekoliko sati u blokadi.
Podsetimo da su prvi hakerski napadi bili na sajtove državnih institucija u Crnoj Gori, između ostalog i Skupštine Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari