Postavljenje direktora u Osnovnoj školi u selu Šetonje preti da pocepa vladajuću koaliciju u Skupštini opštine Petrovac na Mlavi koju čine odbornici DS i SPS.

U Demokratskoj stranci tvrde da ih SPS nije konsultovao oko postavljenja direktora škole što je inače predviđeno koalicionim sporazumom. U Petrovcu se uveliko priča da se vladajuća koalicija već raspala, da je prekinuta svaka komunikacija između OODS i OOSPS i da će uskoro početi prikupljanje potpisa odbornika za sazivanje vanredne sednice SO na kojoj bi trebalo da se o svemu raspravlja i eventualno formira nova skupštinska većina. Među opozicionim strankama već se pominju i imena budućih funkcionera u budućoj lokalnoj vlasti. Te priče demantuje Milanče Aćimović (DS) sadašnji predsednik SO Petrovac.

– Prikupljanje potpisa za sazivanje vanredne sednice SO Petrovac nije počelo ali je naš stav da se odluka o postavljenju direktora u Osnovnoj školi u selu Šetonje povuče jer nas niko o tome nije konsultovao, ističe Aćimović.

Kako saznajemo od izvora iz DS-a, o zategnutim odnosima između petrovačkih demokrata i socijalista već obeveštena centrala DS u Beogradu i da je o tome u petak uveče raspravljao Okružni odbor DS za Braničevski okrug čiji su članovi insistirali da se uzavrele strasti primire i nađe rešenje za nastali problem. Ponuđena je i pomoć Okružnog odbora DS za Braničevski okrug u iznalaženju najboljeg rešenja i očuvanju koalicije sa SPS. I u OO SPS Petrovca nadaju se da postavljenje direktora neće dovesti do raspada koalicije sa DS i da će preovladati mudrost.

– Direktor škole koji je izabran nije naš kandidata. Članovi Školskog odbora koje je imenovala naša stranka nisu ispoštovali partijske stavove i snosiće konsekvence. Lično moje mišljenje je da unutar koalicije ima dovoljno mudrosti, da će se naći rešenje i da će naša koalicija prevazići sve ovo – ističe Miletić Mihajlović, predsednik OO SPS Petrovac i član IO Glavnog odbora SPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari