Postignut dogovor Vlade i reprezentativnih sindikata obrazovanja 1Foto: Ministarstvo prosvete

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, ministarka pravde Maja Popović i šef kabineta predsednika Vlade Republike Srbije Žarko Mićin razgovarali su danas u Vladi Srbije sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u prosveti, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Na sastanku je predstavljen nacrt teksta Zakona izmena i dopuna Krivičnog zakonika koji se odnosi na napad na lice zaposleno u obrazovnoj ustanovi, sa čime su se saglasili predstavnici sindikata.

„Predstavnici Vlade naglasili su da je ovo Vlada kontinuiteta i da će sve što je dogovoreno Protokolom biti implementirano. U skladu sa Protokolom Vlade Republike Srbije i reprezentativnih sindikata, dogovoreno je da će tokom narednog meseca predsednik Vlade  Miloš Vučević održati sastanak sa predstavnicima sindikata“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, komisija Vlade za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje na prvoj narednoj sednici daće saglasnost za realizaciju 7a faze zapošljavanja u prosveti.

Slavica Đukić Dejanović informisala je predstavnike sindikata „da se radi na smanjenju administracije u smislu korišćenja novih funkcionalnosti es Dnevnika“ i najavila dalji zajednički rad na izmenama i dopunama posebnih kolektivnih ugovora.

Konstatovano je da će Radna grupa Vlade Srbije za osnovno, srednje i obrazovanje odraslih nastaviti rad u kontinuitetu.

Predstavnici sindikata obrazovanja juče su najavili da će sutra održati konferenciju za novinare ispred Vlade.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari