Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u subotu protiv Crne Gore drugi meč kvalifikacione A grupe za odlazak na Evropsko prvenstvo u Sloveniju sledeće godine. „Orlovi“ su na premijeri slavili na Islandu as 91:78, ali selektor Dušan Ivković nije bio zadovoljan odnosom svojih pulena prema igri. Zbog toga poziva na oprez pred možda i najvažniji duel u kvalifikacijama.


 

– Očekuje nas značajna utakmica, grupa je najkvalitetnija, najobimnija i najteža, imamo putovanja na Island, u Estoniju, Slovačku i Izrael. Osnovni takmičarski cilj je da pobedimo, ali ne želim da to igračima bude imperativ. Uz sav respekt crnogorskog tima, koji je slavio protiv Izraela, mislim da ćemo biti spremni za meč. Oni su veoma talentovani i igraju dobru košarku. Mi imamo pun respekt prema njima, ali možemo do pobede. Doduše, samo ako ne ponovimo greške sa Islanda – istakao je Ivković, koji u nastavku kvalifikacija zbog povrede neće moći da računa na Vladimira Lučića.

– Jako mi je žao, on je jedan od onih debitanata koji je iskoristio šansu i izborio se za visok rejting u reprezentaciji. Umesto Lučića ponovo smo priključili timu Danila Anđušića – rekao je selektor „orlova“.

Kapiten Nenad Krstić potvrdio je da je ozdravio, ali i da će konačnu odluku o njegovom nastupu protiv Crne Gore doneti stručni štab.

– Nisam u najboljoj formi, jer tri meseca nisam igrao košarku. Očekuje nas važan meč i da bismo ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo moramo da odbranimo domaći teren. Očekujem pune tribine, dobru utakmicu i pobedu – poručio je Krstić.

Utakmica se igra u subotu od 20.30 u beogradskoj Kombank areni, a ulaz je besplatan. Svaki gledalac može da podigne karte na Severu i Jugu već od 17.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari