Predsednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja Vladimir Cvijan izjavio je juče da je, prema njemu dostupnim podacima, tužilaštvo pokrenulo postupak protiv SNP „Naši“. Cvijan kaže da su već pokrenuti krivični postupci protiv pojedinaca iz te organizacije, kao i da je najavljeno pokretanje adekvatnih postupaka pred Ustavnim sudom, prenosi B92.

 Povodom spiskova nepodobnih medija, Cvijan je objasnio da su Ministarstvo pravde i ministar Nikola Selaković u dogovoru sa novinarskim udruženjima, na jednoj od poslednjih sednica Skupštine predložili izmene Krivičnog zakonika.

Pokret Dveri juče je saopštio da je protiv zabrane organizacija koje su sastavljale spiskove NVO i medija pod stranim uticajem i predložio zakonska rešenja koja bi oblast finansiranja domaćih medija i NVO učinila transparentnim. Dveri predlažu novi zakon o nevladinim organizacijama zasnovan na rešenjima ruskog zakonodavstva, za koja tvrdi da su blaža verzija strogih zakonskih rešenja koja u ovoj oblasti primenjuje zakonodavstvo SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari