Povorka fijakera sa pivom, koje se besplatno deli građanima, krenula je juče iz Gradske bašte u Zrenjaninu. Pozivari u banatskoj narodnoj nošnji, deleći pivo, najavili su tako 29. gradsku manifestaciju pod nazivom Dani piva, koja se održava od 27. do 31. avgusta.

Dani piva nastali su 1986. u čast 240 godina proizvodnje piva u Zrenjaninu. Za svoju manifestaciju Banaćani u šali kažu da je počela sa Zrenjaninskim pivom, a da se već godinama, od zatvaranje ovdašnje pivare, „zaliva“ kupovnim napitkom. Pod geslom „Od svega pomalo, za svakog ponešto“ poslednjih dana avgusta Zrenjanin će na otvorenom održati svoj praznik piva, a na programu su 11. međunarodni festival folklora „Lala“, 7. internacionalni dečiji folklorni festival, pa festival tradicionalnog narodnog stvaralaštva, festival gajdaša i tamburaša. Ljubitelji elektronskog zvuka okupljaće se na platou ispred Vojvođanske banke, gde će se svake večeri organizovati di-džej partije, a onaj kod Vodotornja rezervisan je za dečije programe. U Gradskoj bašti nastupiće Lane Gutović, Marijana Aranđelović, Rale Milenković i Mirjana Bobić Mojsilović. Na centralnoj bini, na Žitnom trgu, glavni program otvaraju Partibrejkersi i Rambo Amadeus. Narednih dana nastupaju Leksington bend, Željko Samardžić, Toni Cetinski, a završne večeri gosti su Željko Šašić i Milan Topalović Topalko.

Inocoop XV

Od 28. do 30. avgusta u Zrenjaninu se održava 15. po redu Sajam inovacija i kooperacija „Inocoop XV“. Organizator sajma, Regionalna privredna komora Zrenjanin, najavila je brojne izlagače iz zemlje i inostranstva. Sajam otvara ministarka energetike Zorana Mihajlović u četvrtak, 28. avgusta, u 11 časova u Hali „Medison“ u Karađorđevom parku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari