Kako bi se sa ulica uklonio veći broj prevoznika koji obavljaju delatnost za koju nisu ovlašćeni, na teritoriji opštine Inđija pojačane su kontrole divljih prevoznika. Odeljenje za inspekcijske poslove u saradnji sa saobraćajnom policijom redovno kontroliše takva vozila i isključuje ih iz saobraćaja.


Gradonačelnik Inđije Goran Ješić uveren je da je korišćenja usluga divljih prevoznika nesigurno za putnika, kao i da negativno utiče na budžet Opštine.

– Putovanje sa divljim prevoznicima je pre svega rizik za putnike, jer njihova vozila najčešće nisu osposobljena za takvu vrstu delatnosti. Pitanje je i kakvu dozvolu imaju ti prevoznici, tako da putnici za razliku od 20 dinara u ceni karte „stavljaju glavu u torbu“. To je i direktan atak na budžet građana opštine Inđija, jer svako ko kupi kartu kod divljih prevoznika mora da zna da je smanjio subvenciju deci u vrtićima, starijim osobama i Domu zdravlja, jer Opština taj novac mora da nadoknadi prevozniku „Lasta“ – kaže Ješić.

Načelnica Opštinske uprave Stela Milaković kaže da su već podnete prekršajne prijave protiv prevoznika koji obavljaju ovu delatnost suprotno zakonu i opštinskoj Odluci.

– Akciju kontrole i sankcionisanja divljih prevoznika zajedno obavlja Odeljenje za inspekcijske poslove i saobraćajna policija. Inspektori protiv takvih lica podnose prekršajne prijave i preduzimaju zakonom predviđene mere, između ostalog i isključenje iz saobraćaja i skidanje registarskih oznaka“ – kaže Stela Milaković. Do potpunog uklanjanja divljih prevoznika sa inđijskih ulica, vršiće se svakodnevne inspekcijske kontrole u saradnji sa policijom. Inspektori Odeljenja za inspekcijske poslove su evidentirali osam prevoznika u Inđiji koji i dalje vrše prevoz putnika protiv zakona i Odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari