Potpisan Memorandum o saradnji zaštitnika građana Srbije i Crne Gore

Ostavite komentar


  1. Memorandum o saradnji
    Kakva smejurija, pa zakon vas obavezuje da saradjujete, a nas ZP rece, ukoliko gradjani Srbije u CG budu imali neki problem, da se obrate ZG Srbije, bruka. Pa ako se nalaze na teritoriji CG i ako su im povredjena prava, po zakonu se obracaju ZG CG.
    E tuzna Srbijo, ko ti je ZG

  2. Molim Vas, zasto preuzimate i objavljujete vesti koje vredjaju zdrav razum

  3. Saradnja se podrazumeva, zakon ih obavezuje, nisu potrebni nikakvi memorandumi. Bas me zanima da li je Jankovic potpisao bilo koji memorandum o saradnji? Mogu da se kladim da nije nijedan. Zamajavanje sludjenog naroda

    1. Da bi Saša Janković potpisao neki memorandum, morao bi prvo da zna definiciju bilateralne saradnje, a na njegovu žalost kada je trebao to da nauči, krečili su školu u Loznici, pa je propustio tu lekciju.

      1. A ti si Uno, verovatno, bot iz kruga dvojke. Lutko, Jankovic je imao najbolju bilateralnu saradnju, svuda su ga zvali, drzao je predavanja, mnogi i dalje misle da je ZG, pa cak i vas drug Palma. A ovaj je, smesan….

  4. Da li bi bilo koji gradjanin EU mogao da procita ovakvu glupost? Ne, jer se saradnja podrazumeva, zastita ljudskih prava su osnovna obaveza svakog ombdusmana. Ovo je tragikomicno. Jel ib bivsi ZG potpisivao? Pasalicu, procitajte Zakon o ZG.

  5. Znaci, Beta ima ugo ornu obavez prema Zastitniku gradjana. Nejasna mi je vase postpanje – obaveza ili „peglanje greha’? Ili po nalogu? Au…a klela sam se u vaš profesionalizam.

    1. Da, Beta im ugovor sa ZG, zato ga i promovisu, Janjic je lako promenio dres (nekada je bio Sasin savetnik), na N1 ni rec, nigde nista, a u ZG raspad sistema.Ovaj se sramoti na svakom koraku. Danas je izneo ozbiljne informacije, sada je i to stalo. Laku noc, srpskim novinarima i onima sto misle da to jesu.

    2. Memorandum. Osmi potpisani. Da, i…? Da li je Danas dobio odgovor na oitanje o efektima prethodnih 7 memoranduma koje je Pasalic potpisivao na svojim proputovanjima? Ako jeste – informisite i nas jer javnost ima pravo da zna. Ako niste – obavestite nas jer i to javnost ima pravo da zna!

  6. Glupo!!!!! Procitajte zakon, kakvi memorandumi, cemu to, duzni su da stite prava gradjana i tacka.

    1. U pravu ste – po zakonu ombudsmanu Srbije prituzbu na rad organa javne vlasti mogu da podnesu domaci i strani drzavljani, znaci i drzavljani Cg. Isto resenje je u crnogorskim propisima. Memorandum je sarena laza!

      1. Draga Lelo, u Srbiji je sve sarena laza. Ali potpisao memorandum o saradnji, kopira glavnog…Samo potpisuju memorandume, a efekata nigde.

      2. Ponudio je i ZG Kirgistana skoro saradnju i potpisivanje memoranduma. Ali Kirgistana, pa da li je realno. Takodje je ponudio saradnju i Kataru (nemaju instituciju ombudsmana), ali nesto slicno. Tu ima i licni interes, ali ima vremena objasnice kada dodje vreme. Opravdace svaki evro koji je potrosio. A poenta svega, je putovanje, odmor, uzivanje i da potrosi 8 miliona koliko je predvidjeno za putovanja. Gospodo, to sve ide na racun poreskih obveznika ove zemlje. E to je Srbija, jad, pohlepa, tuga….

    2. Ombudsman Slovenije mu je skoro kulturno objasno da se memorandumi ne potpisuju, vec da su na medjusobnu saradnju obavezani zakonom. E, to je EU, a mi, propast….

  7. Dragi Danasovci, sa posebnom palžnjom pratim vaše članke o radu institucije Zaštitnika građana. Priznajem, iritantni su mi nastupi čelnog čoveka institucije – gospodina Pašalića. I u poslednjim mesec dana Danas je krenuo sa analizom njegovog rada. Namerno naglašavam – njegovog rada jer je očigledno da se kurs rada Zaštitnika građa drastično izmenio od kad je postavljen novi zaštitnik. Tačnije – gospodin Pašalić je sveo rad na izdavanje javnih asopštenja povodom Dana ovog i onog, bez nekih konkretnih aktivnosti. Napinjem memoriju da bih se setio nečeg konkretnog što bi me demantovalo i osim reagovanja u slučaju pacijenta inficiranog HIVom u novosadskom Kliničkom centru, ničega više ne mogu da se prisetim.
    Zaštitnik građana prešao u ilegalu!
    A, onda mi je vaš pokušaj analize njegovog rada malo povratio veru i ulio nadu da će se posle 2 godine hibernacije probuditi zaštitnik i krenuti da radi kao što je to radio gospodin Saša Janković, ili bar slično njemu. Međutim, utihnu i Danas.
    Nadam se da će se Danas brzo trgnuti i vratiti na početni kurs analize rada ove institucije, te da vas zaštitnik nije zarazio pasivnošću.
    Nadam se.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.