Gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović i direktor Britanskog saveta Endru Glas potpisali su juče u Gradskoj kući u Pančevu, u prisustvu britanskog ambasadora Stivena Vordsvorta, Memorandum o saradnji u oblasti obrazovanja, razvijanja obrazovnih kapaciteta, stručnog usavršavanja, povećanja zaposlenosti kroz razvoj stručnog obrazovanja, saradnji između obrazovnih institucija na međunarodnom nivou, u periodu od 2009. do 2011. godine.

Ovaj dokument omogućava uspostavljanje saradnje na planu jačanja ljudskih resursa, naročito mladih, stručnog usavršavanja i jačanja kapaciteta gradske uprave i drugih zainteresovanih organizacija. Posebna pažnja biće posvećena osposobljavanju nastavnika za izvođenje nastave engleskog jezika u osnovnim školama, stručnom usavršavanju profesora ovog jezika u osnovnim i srednjim školama, kao i povezivanju srednjih stručnih škola iz Pančeva i Velike Britanije u privrednim oblastima koje su upućene na industriju, razvoj novih materijala, sistem obezbeđivanja kvaliteta, transfer i razmenu znanja, najbolje prakse i inovacije.

Ambasador Vordsvord rekao je da je ovo prvi projekat ove vrste u Srbiji i da on predstavlja kapitalno ulaganje u ljudske resurse od kojih će lokalna zajednica imati kapitalnu korist.

– Ovaj program pruža odličnu mogućnost da se mladi ljudi ne samo usavršavaju u britanskim obrazovnim institucijama i da stiču dodatna akademska znanja, nego i da se bliže upoznaju sa britanskom kulturom, jezikom i vrednostima koje naše društvo neguje – dodao je Vordsvort.

Realizacija ovog projekta počeće već na jesen, uporedo sa početkom naredne školske godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari