Potpisan sporazum o saradnji Ministarstva pravde Srbije i Generalnog tužilaštva Rusije 1Foto:Beta

Ministarka pravde Srbije Nela Кuburović i generalni tužilac Rusije Jurij Čajka potpisali su danas u Sankt Peterburgu Sporazum o saradnji dve institucije kojim se „proširuje i unapređuje međunarodna saradnja dve zemlje u oblasti pravosudja, koja se odnosi na borbu protiv organizovanog kriminala, terorizma, korupcije, trgovine oružjem i narkoticima“.

Kako je saopštilo Ministarstvo pravde, sporazumom se jača zajednička borba protiv krivičnih dela u privredi i visokotehnološkom kriminalu i drugim vrstama krivičnih dela.

Navodeći da je međunarodna pravna saradnja dve zemlje u krivičnim stvarima do sada „izuzetno funkcionisala“, ministarka pravde Srbije je ocenila da će potpisivanje tog sporazuma „omogućiti ubrzavanje procedura, razmenu podataka i dostavljanje odredjenih dokaza“, što je po njenim rečima, „od izuzetnog značaja u borbi protiv međunarodnog kriminala“.

„Potpisivanje sporazuma samo je potvrda dobrih i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije, koji se unapredjuju iz dana u dan“, navela je Nela Kuburović a prenelo Ministarstvo pravde.

Generalni tužilac Rusije Jurij Čajka ocenio je da postoji „izuzetno dobra i intezivna saradnja“ izmedju državnih tužilaštava Rusije i Srbije i podsetio da je tokom prošle godine potpisan Sporazum o saradnji dve institucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari