Ugovor o izgradnji zatvorenog bazena u Pirotu potpisali su predsednik opštine Pirot Vladan Vasići generalni direktor „Puteva Užice“ Milan Bojović, u ime izvođača radova. Rok za izgradnju je 23 meseca, a vrednost izgradnje bazena je oko četiri miliona evra, odnosno 401 milion dinara bez PDV-a, što je bila i najniža ponuda „Puteva Užice“.

– Opština Pirot i Ministarstvo omladine obezbedili su po 10 odsto, a ostatak sredstava po principu pola-pola obezbediće Fond za razvoj i naša opština. Tih 80 odsto kredita po pola će vraćati Vlada Srbije i naša opština pet godina sa grejs periodom od godinu dana – rekao je posle potpisivanja ugovora Vladan Vasić, zahvalivši i Vladi Srbije koja je imala razumevanja da ovom gradu pomogne da dođe do ovog kapitalnog objekta i da je siguran da će ova renomirana firma ispoštovati rokove i kvalitet i da će 2012. godine Pirot dobiti bazen.

Direktor „Puteva Užice“ Milan Bojović rekao je da će ovo preduzeće ispoštovati ugovor, rok izgradnje i kvalitet.

– Pripremni radovi su većpočeli, a za sedam dana počinju radovi na terenu. U saradnji sa našim partnerima bira se i naručuje oprema iz inostranstva i materijal. Predviđeni su i podizvođači, pa ćemo maksimalno uključiti lokalne firme koje mogu da ispune uslove koji su predviđeni – rekao je Bojović. Zamenik predsednika opštine Pirot Branislav Kostić rekao je da će se zatvoreni bazen graditi na lokaciji „Senjak“ pored Gradskog stadiona, na površini od 3.700 metara kvadratnih. Prema njegovim rečima, gradiće se dva bazena, jedan veličine 33 sa 25 metara i drugi za neplivače 12,5 sa osam metara.

– Biće i ostalih pratećih sadržaja, poput teretane, fitnes kluba, saune, spa centra, solarijuma, nekoliko lokala, restorana i prostorija uprave – rekao je Kostić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari