Potpisnici otvorenog pisma postali meta osvete nadređenih

Nenad Vojnović, advokat udruženja lekara "Ujedinjeni protiv kovida", govori o borbi medicinara da zaštite svoja prava

Ostavite komentar


  1. Nasa TRAGEDIJA JE STO NEMA OPOZICIJE,JER NJIHOV JEDINI CILJ JE DA BUDU I RADE KAO VUCIC.
    NESTAJEMO KAO NAROD,I ZAISTA NE MOGU DA SHVATIM KAKO SMO DOSLI DO DNA,KAKO NAS JE LAKO LAGATI,MANIPULISATI SA NAMA,VREDJATI,PONIZAVATI…
    MI ZIVIMO U VIRTUELNOJ DRZAVI,A ZIVOT JE PRIVID ,KOJI ZIVIMO.
    ZASTO SU GINULI NASI PREDCI?

    1. Opozicija je problem? Neće biti. Nema solidarosti. Niko ne želi nimalo svog komfora da žrtvuje. Kad opozicija poziva na ulice, mi se prenemažemo i tražimo razloge zbog čega nam se baš tad ne sviđa da izađemo. „Nema opozicije“ je izgovor za „neka neko drugi sedi na ulici dok ja gledam seriju, a eto mene drugi put“. A drugi put je utakmica. Treba da nas je sramota od Aleksandra Obradovića, porodice Stanike Gligorijević, pretučenog studenta doktorskih studija i njegove majke, porodica žrtava pada vojnog helikoptera, lekara…! Molim vas da objavite komentar.

      1. Koja opozicija?! Ona koja je u vreme Lepog Bore Tadića, nakon izbora, zabola nož u ledja svima nama, koji smo glasali za DS, a onda usla u nelojalnu koaliciju sa SPS? Tadasni DS iz kojeg su nastali danasnji derivati kobajagi opozicije? Danasnja bagra koja se predstavlja kao „opozicija“ i koja se vodi devizom „sjaši Kurta, da uzjaše Murta“, jel ta opozicija? Mi nemamo nikakvu opoziciju. Mi nemamo nove ljude koji bi da urade nesto novo. Mi imamo gomilu diletanata koji bi da nas muzu, da nam deru kozu s ledja.. I da bude jasno, sadasnja vlast odgovara krugovima moci sa zapada i zato kod nas nema drmanja vlasti, kao na primer u Belorusiji.. Mnogi, kao i ja, vise nemaju za koga da glasaju, a dosta je glasanja za manje zlo…

        1. Jedni su nas uveli u nelojalnu koaliciju, a drugi su nam doneli ratove, sankcije, mobilizacije, hiperinflaciju, prazne rafove, gorivo na crevo, a uporedo sebi dodelili stanove. Prvi nas nisu tukli po ulicama a drugi i dan danas to rade (kao i devedesetih). Ma mora da su svi isti.

    2. Pročiaj tekst o Kvislingu, biće ti jasnije. Građanska svest i odlučnost mnogo znače.

      1. Koliko godina su trpili teror Kvislinga?
        Oslobodili su se kada i cela Evropa.
        A SVI SMO UCILI ISTORIJU.
        KAKVI SMO BILI,I KAKVI SMO SAD?

  2. Nama je jedini spas generalni strajk u celoj drzavi i APSOLUTNA NEPOSLUSNOST.
    ZA TO TREBA IMATI SVEST.

  3. 8 ljudi je poginulo u helikopteru zbog hira nekoliko ministara,eno ih i dalje ministruju i ne skidaju se sa TV ekrana ka i nji’ov PreCednik,tada Prvi ministar.

  4. Dokle god narod Srbije tolerise neo radikalnu sektu ovo ce se desavati. Narod koji nema hrabrosti niti volje da se suprostavi korumpiranoj burazerskoj organizaciji SNS ce potonuti u bezdan. Lekari su pokusali da probude tu hrabrost i svest i sada sami placaju danak uplasenog ostatka Srbije. Preci nam se u grobovima prevrcu.

    1. To je nažalost tako jer u ruralnoj Srbiji vlada isključivo podanički mentalitet i

      Loš smi mi narod. Preovladjuje ruralni mentalitet polupismenog, neobrazovanog i verski zatucanog naroda. To je plodno tlo za razvoj radikalske, četničke i ultranacionalističke ideologije. Tlačiteljski režim tom
      polusvetu i odgovara.

      nedostatak svesti o društvenoj odgovornosti i širem interesu. Njih nacija ne interesuje, samo njihova njiva i oku;nica, a to je jako plodno tlo ya rayvoj radikaliyma, uskogrudosti, srpskog nacionalizma i zaostalosti.

  5. Zbog kukavicluka vecinske Srbije ispasta hrabra manjina. Isto se desilo sa A.Obradovicem, kada niko iz Krusika ni rec nije rekao, a tek sad su digli glas neki i to zato sto su dobili otkaz. Isto i sa lekarima. Da su peticiju potpisali svi koji su protiv ove vlasti sigurno bi imalo efekta, i ne bi mogli da se izivljavaju na 20000 lekara, ali na ovih 3000 mogu i tako daju jasnu poruku svima da je bolje cutati i trpeti.

  6. E moji doktori…. i dok su gradjani tabanali Beogtadom skoro dve godine, svaki esnaf je brinuo svoju brigu i svi su bili ususkani onom glupom pomisli : neas nece, mi smo potrebni.’ E sad vidite koliko bi nam bilo pametnije da smo ranije krenuli sa usruzivanjem i borbom za prava.

  7. Taman da rasteramo po svetu jos to malo lekara sto valja i ima dostojanstva da kaze ne kriminalu i tiraniji vladajucih, pa da nas „leci“ priuceni SNS kadar. E moji Srbi, na sta ste spali.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.