Potpukovnica policije u penziji o napadu na Ambasadu Izraela: Neprofesionalno postupanje nadležnih Srbiji 1Foto: N1/printscreen

Potpukovnica policije u penziji i potpredsednica Narodnog pokreta Srbije (NPS) Slavica Radovanović je danas, povodom subotnjeg napada na pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, ocenila da nadležni u Srbiji nisu preventivno postupali, a posle napada su postupali „neprofesionalno i nedopustivo“.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da će odluku o ukidanju „Crvenog nivoa bezbednosti“, uvedenog posle tog napada, biti doneti sutra, u utorak, posle analize stanja bezbednosti.

Radovanović je u izjavi za TV N1 kritikovala takav način rada, naglasivši da se to ne može ograničiti vremenski „jer to govori o neozbiljnosti i isticanju vlasti, snage i moći da se sa svime obračunamo“ i procenila da će „predsednik (Srbije Aleksandar Vučić) u kratkom roku sve rešiti“.

„Ograničavati rad policije, BIA i drugih bezbednosnih snaga, na pet ili sedam dana u ovakvim slučajevima je potpuno neprofesionalno i nedopustivo“, kazala je ona, preneo je NPS.

Kazala je da mora prestati praksa da izjave daju ljudi koji nisu stručni, a da „nigde nema“ stručnjaka koji rade na tom slučaju.

Ocenila je da nadležni nisu uradili „prvu i osnovnu stvar, a to je prevencija“, te „nisu obezbedili institucije koje mogu biti potencijalna meta napada terorista“.

Kazala je da je najveća greška otkrivanje identiteta ranjenog pripadnika Žandarmerije, odlazak kod njegovog oca, i naslovne strane s njim jer smatra da se time ugrožava bezbednost tog policajca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari