Potrebna hitna reakcija Ministarstva 1

Roditelji trogodišnjeg Stefana Miladinovića, koji se na niškoj Dečjoj klinici za onkologiju leči od sarkoma mekih tkiva, apelovali su juče na Ministarstvo zdravlja da odluku o njegovom upućivanju na lečenje u inostranstvo donese što pre jer su lekari saopštili da terapija koju je primio na klinici nije dala efekte. Rak mekih tkiva je veoma retka bolest od koje oboli četvoro od milion dece.

– Uputili smo zahtev budžetskom fondu Ministarstva zdravlja u decemebru prošle godine, nakon što nas je Fond zdravstvenog osiguranja odbio. Nadamo se da ćemo dobiti pozitivan odgovor jer se za lečenje našeg deteta u Srbiji primenjuje standardna hemoterapija, koja ne daje efekte, dok u Nemačkoj postoje klinike sa inovativnim metodama, koje daju rezultate. U kontaktu smo sa bolnicom u Diseldorfu, koja u ovakvim slučajevima već više godina unazad primenjuje kombinaciju hipotermije i hemoterapije, koja se ispostavila kao prilično efikasna. Bitno je samo da to uradimo što ranije- kaže Zoran Miladonović, Stefanov otac.

Prethodnih meseci u Nišu su, inače, organizovani rok i drugi koncerti, kao i ostale humanitarne akcije na kojima je prikupljan novac za Stefanovo lečenje. Apele za pomoć upućivale su i novinarske organizacije, kao i pojedini mediji i novinari, pošto se i roditelji malog Stefana bave novinarskim poslom. Gradsko rukovodstvo nije uvažilo peticiju Regionalnog centra „Mobing Niš“ koju je potpisalo više od 6.000 građana, a kojom se zahteva otkazivanje novogodišnjeg koncerta Bjelog dugmeta na trgu, te uplaćivanje tog novca za Stefanovo lečenje u inostranstvu. Iz kabineta gradonačelnika saopšteno je da taj koncert nije plaćen budžetskim novcem već ga finansiraju Klub privrednika Niša i „njihovi prijatelji“, a da je taj Klub uz to obezbedio i donaciju od od milion dinara za dogradnju i opremanje hemato- okološkog odeljenja na Dečijoj klinici u Nišu, koje organizuje NURDOR.

POMOĆ ZA STEFANA

Humani građani mogu uplatiti donaciju za lečnje malog Stefana na dinarski račun za uplatu: 160-5410200060646-25. Devizni račun za uplate iz inostranstva: IBAN RS35 1605 4302 0087 4601 35 SWIFT/BIC: DBDBRSBG. Računi su u Banci Inteza AD Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari