Na 89 gradskih ulica u Pljevljima, oštećeno je oko 6.240 metara kvadratnih asfalta, za čiju sanaciju je potrebno oko 200 hiljada evra. Za sanaciju puteva na seoskom području potrebno je oko 25.000 metara kubnih materijala, a do sada je obezbijeđeno oko 6.000 kubika i potrebno je tenderom obezbijediti još oko 19.000 metara kubnih potrebnog materijala, saopšteno je iz Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove, puteve i vode opštine Pljevlja.


Ovaj Sekretarijat je početkom aprila formirao komisiju koja treba da utvrdi činjenično stanje gradskih saobraćajnica i oštećenja na njima. Komisiji je takođe naloženo da predloži vrstu radova na sanaciji i presvlačenju kolovoznih i pješačkih površina. Nakon obilaska terena Komisija je konstatovala da je većina površina kako kolovoznih, tako i pješačkih na gradskom području oštećena po različitim osnovama. Većina oštećenja su nastala usled čestih radova na popravci vodovodne i kanalizacione mreže i termo-tehničkim instalacijama ili zbog priključenja na njih.

– Komisija koja je obišla grad utvrdila je da na 6240,35 metara kvadratnih postoje oštećenja koja treba sanirati u 89 ulica. Budžetom opštine Pljevlja za ove radove predviđeno je 50 hiljada evra, međutim da bi se ulice dovele u pristojno stanje, otprilike bi trebalo oko 200 hiljada evra, te zbog toga je potrebno izvršiti rebalans opštinskog budžeta kako bi završili ovaj posao do kraja. Zbog hitnosti posla poslali smo zahtijev za dostavljanje ponuda šoping metodom, a ponude se dostavljaju do 10 maja, kada će taj dan biti javno otvaranje prispjelih ponuda. Rok završetka radova na sanaciji ulica predviđen je do 30. maja, rekao je sekretar Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove, puteve i vode opštine Pljevlja Milovan Gogić. Po riječima Gogića značajan dio oštećenja na kolovozu nastao je usled čišćenja snijega, a jedan dio zbog loše podloge prilikom ranijih „krpljenja“, koja se zbog posipanja soli i topljenja snijega raspadala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari