Načelnik hirurškog odeljenje Opšte bolnice u Vranju dr Momčilo Stošić i njegov kolega hirurg dr Goran Ivković, odlukom direktora Zdravstvenog centra suspendovani su nakon incidenta do kojeg je došlo prošlog petka.

Upravnik Opšte bolnice dr Dušan Aleksić, ortoped, do okončanja disciplinskog postupka biće v.d. načelnika ovog odeljenja.

– Nije bilo tuče, već me je Stošić pretukao kada sam došao u njegovu kancelariju da se požalim na neadekvatan raspored dežurstava. Tog prepodneva radio sam u ambulanti i nema ni govora da sam bio pijan – objašnjava za Danas dr Ivković, koji se kako sam kaže „nalazi na kućnom lečenju zbog zadobijenih povreda“.

Sa druge strane dr Momčilo Stošić kaže da ga je Ivković napao te da je on morao da se brani, o čemu je kako kaže obavestio policiju i tužilaštvo, kao i rukovodstvo zdravstvenog centra.

– Ivković je u pijanom stanju nasrnuo na mene i ja sam morao da se branim – rekao je novinarima dr Stošić. Izvori Danasa na hirurškom odeljenju Opšte bolnice u Vranju kažu da je postojala neka vrsta „diskriminacije u pogledu dodele dežurstava“. Izvor našeg lista tvrdi da od ukupno 12 hirurga, postoji grupa od njih četiri u kojoj je i suspendovani načelnik Stošić, „koja je povlašćena u pogledu noćnih dežurstava“.

– Ceo slučaj je pred disciplinskim organima Zdravstvenog centra. Nakon kompletnog sagledavanja onoga što se desilo donećemo i određene odluke, jer na ovaj način je urušeno poverenje građana u hirurge u Vranju koji su tokom ovog leta, pogotovu kada smo morali da zatvorimo Prijemno trijažno odeljenje, zbog godišnjih odmora imali pune ruke posla i odradili ga odlično – kaže za Danas dr Uroš Trajković, direktor ove regionalne zdravstvene ustanove, koja brine o pacijentima iz sedam opština Pčinjskog okruga, ali i onima koji dolaze iz opština Kosovskog Pomoravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari