Potvrđen drugi slučaj korona virusa u Srbiji 1Foto: Beta-AP

U Srbiji je danas potvrđen drugi slučaj korona virusa, navodi se na sajtu Ministarstva zdravlja Covid19. Kako se navodi reč je o kineskom državljaninu.

Do 18 časova u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 101 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja, navodi Covid19.rs. Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, kako dodaju, testirani su uzorci još šest osoba koji su bili negativni na novi korona virus.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nema razloga za paniku zbog korona virusa ali ima za opez i ozbiljnost, navodeći da se može očekivati i da se zabrani ulaz u Srbiju iz nekih zemalja na kratko, pre svega sa njihovih ugroženih područja, kao što je sever Italije.

Prvi slučaj korona virusa u Srbiji potvrđen je 6. marta kod državljanina Srbije koji je, posle izolacije u subotičkoj bolnici premešten na lečenje u Klinički centar Vojvodine.

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije upozorio je danas da je pretnja pandemijom novog korona virusa, od koga je zaraženo preko 110.000 ljudi u svetu, „postala vrlo realna“.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se na brodu „Grend prinses“ (Grand princess) u SAD, na kojem ima osoba zaraženih korona virusom, nalaze 34 srpska državljana.

„Među zaraženima je jedan državljanin Srbije, Ivan Sofronijević. On se nalazi u izolaciji i sada se oseća dobro, ima potrebnu medicinsku negu i u kontaktu je sa porodicom“, navodi Dačić u izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari