Potvrđen drugi slučaj korona virusa u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Kinezi su uspeli da sa 2000 slucajeva dnevno, prosle nedelje ,danas prijave 40.
    To su dobre vesti u ovim interesantnim vremenima.
    Prvi slucaj u Kini je bio poznat 31/12/2019.
    Znaci treba da se pripremimo za 2 1/2-3 meseca zajebancije.
    Malopre je I nemacki minister zdravlja rekao odprilike isto.
    Don’t panic & be nice to each other.

  2. Prijatelji, vest je kada kažete gde u kom gradu, ili se to prikriva?

    1. Prijateljica mi je prehladjena, jako kaslje i imala je temperaturu. Isla je u DZ Sremcica, kaze da je prepuno ljudi koji kaslju.
      Sestra na salteru je pitala : Jeste li bili u Italiji ?….(?)
      Lekar je pogledao, rekao da su pluca cista i dao kutiju antibiotika.
      Tako stoje stvari sa testiranjem i kontrolom.
      Dr ima skener u ocima i prepoznaje vrstu virusa i bakterije.
      Strasno.

  3. Epidemija je pocela 7.decembra, za inkubaciju virusu je potrebno 14 dana. Kad je to i odakle stigao da nahvata „kineski drzavljanin“ Zar nije pregledan na aerodromu ? Zasto ne definisete sllucaj nego se ponasate kao primati i lazete ovaj jadan narod. Lazete pa sami sebi cestitate.

  4. Ivan Sofronijević ima negu, ono što mi u Srbiji nećemo imati jer je stanje u zdravstvu…pa znamo svi kakvo je.A i virus je najsmešniji na svetu.Muka je što će glupaci opet glasati za njih.

  5. Zašto se mladiću na brodu saopštava ime, a nultom pacijentu se krije identitet? Mislim, ne zanima me ko je i kako se čovek zove, samo zapažam s obzirom da je skrenuta pažnja da je porodici „dovoljno neprijatno“. Možda porodici ovog mladića nije „neprijatno“.

  6. Dopada mi se odluka Hrvata da stranci koji ulaze u Hrvatsku idu pravo u karantin 15 dana. Mislim da to treba i kod nas uvesti i da važi za ssve koji ulaze u Srbiju jer virus ne poznaje nacionalnost. A ovaj Kinez, ko zna sa kim je sve bio u kontaktu i šta je sve dirao dok nije klonuo!? Preventivnom izolacijom to se ne bi dogodilo. Ovako igramo „ruski rulet“.

  7. Koliko sam ja cuo od dr.Radovanovica prvi slucaj je bio u oktobru ali je pazljivo skrivan…uzgred gde je smesten oboleli kinez i gde je ziveo po povratku iz kine?

  8. Ma, smejurija od virusa!!! Ajmo svi u Milano, u soping, nema sada nikoga tamo, eno Ace, trk za njim!!!

  9. Za to vreme šefica infektivne klinike nije htela reči koliko pacijenata mogu zbrinuti,koliko uređaja za lečenje ima na sva pitanja odgovara“ima ko o tome misli“.Očekujem da se gospođi uruči otkaz i poništi doktorska licenca.Otak je lečenje vojna tajna ?

    1. Pa moze joj je, kao i ovima kojima jw virus smesan. Krije se svasta a zna se kome ce biti najteze kada zagusti. To je sve ista banda lopova i lazova. Krije se jer nemamo nista.

  10. Zašto predsednik daje izjave povodom virusa, da li je on stručan po tom pitanju? Da li ova država ima ministra zdravlja, i koja je njegova funkcija? Ako jedan čovek odlučuje o svemu, bolje da se raspusti vlada i da se taj novac preusmeri na neku drugu stranu.

  11. Nema maski za lekare, vizire, odela i rukavice mogu samo da sanjaju. Nema ni N99 maski u prodavnicama htz opreme. Nena ogranicenja javnog okupljanja, skole i dalje rade. 24h se cutalo da jebdrugi zaraženi iz Beograda. Sve je ovo kriminalno zanemarivanje mera prevencije za koje je bilo vremena da se organizuju i preduzmu. Ali, za SNS je važno da se ne širi panika pred izbore, a virus neka se širi i ubija, jeftin je život u Srbiji. A maske? Biće ih verovatno dovoljno, ali samo za članove vladajuće partije.

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 9

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.