Pripadnici jedinica Policijske uprave Požarevac još jednom su dokazali svoju humanost masovnim odzivom akciji dobrovoljnog davalaštva krvi kao i potpisivanja donatorskih kartica o zaveštanju organa.

Akciju je organizovala Policijska uprava Požarevac, u saradnji sa Braničevskim upravnim okrugom, Crvenim krstom Požarevac i Opštom bolnicom „Dr. Voja Dulić“ čime su se pridružili akciji „Podarimo život“. Ukupno 58 policijskih službenika dalo je krv a njih 18, na čelu sa načelnikom Policijske uprave Dejanom Radenkovićem, zaveštalo je svoje organe.

Načelnik Braničevskog upravnog okruga, Goran S. Petrović je povodom ove akcije, koja traje više od godinu dana i bila organizovana u svim opštinama Okruga, rekao da su i državni organi uključeni. – Do sada imamo oko 300 donara koji su zaveštali svoje organe. Cilj ove akcije jeste da, kada jedan život nestane, drugi život nastavi da teče i da ljudi samishvate i zažele da pomognu drugim ljudima. Važno je da postoji odziv i da se i ja zahvaljujem Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je učestvovalo u ovoj akciji. To su sada već naše redovne akcije i nastaviće se i u drugim državnim organima, tako da sam ubeđen da ćemo sledeće godine imati onu magićnu cifru od 1.000 donora, rekao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari