apelacioni sud foto Aleksandar Roknićfoto Aleksandar Roknić

Apelacioni sud u Beogradu odbacio je žalbu branioca Uroša B. koji se sumnjiči da je početkom maja u okolini Mladenovca ubio devet i ranio 12 osoba, potvrđujući rešenje kojem mu je pritvor produžen za još tri meseca.

Kako se navodi na internet stranici Apelacionog suda, veće suda je nakon sednice održane 8. avgusta odbilo kao neosnovanu žalbu branioca.

Veće suda je našlo da iz spisa predmeta i do sada prikupljenih dokaza proizilazi postojanje osnovane sumnje da je okrivljeni izvršio krivično delo. Oni su istakli da je veće koje je donelo rešenje o produženju pritvora pravilno zaključilo da postoje okolnosti koje ukazuju da će se okrivljeni kriti, odnosno dati u bekstvo, ukoliko se nađe na slobodi.

U saopštenju suda se dodaje da postoji realna opasnost da će okrivljeni boravkom na slobodi uticati na neispitane svedoke, ali i da postoji opasnost od ponavljanja dela.

Kao poslednji argument za produženje pritvora sud je naveo i uzemirenje javnosti polazeći od toga da su o događajima iz Mladenovca izveštavali svi štampani i elektronski mediji, te da je krivično delo, izvršeno dan nakon događaja u OŠ “Vladislav Ribnikar”, dodatno izazvalo i razvilo osećaj ličnog straha, nespokojstva i sigurnosti kod građana.

Podsetimo, Uroš B. se sumnjiči da je 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona u blizini Mladenovca ubio osam i ranio trinaest osoba iz vatrenog oružja. U međuvremenu je, kako su izvestili mediji, od posledica ranjavanja preminula još jedna žrtva. On je uhapšen dan kasnije u blizini Kragujevca. Osim za teško ubistvo i pokušaj ubistva, tereti se i za neovlašćeno držanje oružja.

Ubistva u Mladenovcu usledili su dan nakon masovnog ubistva u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari