Zaposlenima u obrazovanju prva povišica plata od 1. septembra: Koliko će novca dobiti nastavnici?

Ostavite komentar


  1. Ovo povišenje plata će biti od koristi pogotovo nastavnicima koji su prvi u lancu obrazovanja i vaspitanja budućih generacija ,a pri tom mozda podstakne upisivanje fakulteta i stvaranje nove generacije nastavnika koja je u opadanju.

  2. Vulinu povećanje plate 30 000 a prosvetnom radniku 3000 dinara. Daleko će ova zemlja da dogura.

  3. Predsednice sta je sa minimalcem jer mi treba da pocrkamo mi nismo ljudi a od nas zivite

  4. Bolje ti povišicu dajte ovim botovima, neka kupe sebi sladoled.

  5. i dalje će nastavniks a fakultetom imati manju platu od medicinske sestre

  6. Dobar si matematicar,samo ovo povećanje je trebalo biti pre dve godine, daj vulinu jos.

  7. Danas u Srbiji polovina prosvetnih radnika ne radi svoj posao kako treba a želi evropsku platu.Treba napraviti jedan oštar rez u prosveti i one koji vrede dobro nagraditi .

  8. Dati vece plate Prosveti i Visokoskolstvu. A lekari imaju dobre plate.. I rade privatno i uzimaju poklone i pare.

  9. Profesori da a ostali ne treba da zive u Visokoskolskoj ustanovama.. Gde je taj koeficijent koji ste pominjali za 2022 pa otisli za 2025.godinu.i strategije za Fakultete. Ne lipsi magarce. Uzas razočarana sam..

  10. Sramota samo lekari penzioneri. Sta je sa prosvetnom Visokoskolskoj nista.. Mislim na saradnike i dr a da nisu profesori ni asistenti. U Kg na 1 Fakultetu cerka moje prijateljici ima platu 50.000 sa diplomama i sertifikatima koji su se približili minimalnu. Da li moze od toga da se zivi. Bedne plate u Kg pa jos Visoko prosvetna ustanova. Promenite koeficijent ljudima i na Fakultetima koji nisu profesori, asistenti, policija, vojska a i privatnici a sa Fakultetom. Uzas zato se odlazi u inostranstvu. A i dr….

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.