Povodom Dana opštine u Kučevu je održana prvo radna, a zatim i svečana sednica na kojima su pored odbornika prisustvovali i predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić, pomoćnik direktora Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Mirko Krlić, zatim direktori javnih preduzeća i ustanova, dobitnici opštinskih priznanja, načelnici uprava i službi kao i mnogobrojni gosti.

Na devetoj radnoj sednici usvojeno je nekoliko značajnih odluka od kojih su predlog Sporazuma o formiranju regiona za upravljanje otpadom, o utvrđivanju cene komunalnih usluga Javnog komunalnog preduzeća Kučevo za naselja Mustapić i Neresnica, usvojen je i pravilnik o određivanju osoba koje mogu ostvariti pravo na besplatno korišćenje posebno obeleženih parking mesta na javnim površinama koji se odnosi na vojne i civilne invalide rata od prve do četvrte grupe,kao i odluku o planu detaljne regulacije područja vetroelektrane ,,Krivača’’ na teritoriji opštine Kučevo. Jednoglasno je i doneta i odluka o uspostavljanju saradnje i bratimljenju opštine Kučevo sa opštinom Zubin Potok na predlog Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju. Povelju o bratimljenju potpisali su predsednik opštine Kučevo Zoran Milekić i opštine Zubin Potok Slaviša Ristić. Predsednik opštine Kučevo Zoran Milekić je u ime domaćina izjavio da se nada da je potpisivanje povelje istorijski događaj i da će se u budućnosti veze među Srbima u opštini Zubin Potok učvrstiti i da će sporazum doneti saradnju na mnogim poljima.

Slaviša Ristić, predsednik opštine Zubin Potok zahvalio se na podršci i pomoći i podsetio na četrnaestogodišnju borbu srpskog naroda sa Kosova za opstanak na ovom području. Na ovoj sednici povodom donošenje odluke i potpisivanje povelje o bratimljenju predsednici opština Zoran Milekić i Slaviša Ristić razmenili su i prigodne poklone. Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić je prilikom uručenja ključa opštine svome domaćinu Zoranu Milekić rekao da je to jedan ključ za sve građane opštine Kučevo.

Posle intoniranja državne himne i kulturno-umetničkog programa u izvođenju učenika Osnovne škole ,,Ugrin Branković’’ u Kučevu je povodom Dana opštine održana i svečana sednica. U vreme Rimljana Kučevo je postojalao kao Guduskum, za vreme Turaka Kruševica, a po oslobođenju od Turaka kao Gornja Kruševica. Odlukom Skupštine Srbije l882.godine, vraćeno je ime Kučevo koje postaje sedište opštine i sreza Zviškog, rekao je u uvodm delu sednice predsednik Skupštine opštine Kučevo Dragoslav Mratić .

O postignutim rezultatima govorio je i prvi čovek ove Zviške opštine Zoran Milekić. Na ovoj sednici uručena su priznjanja preduzećima,ustanovama, organizacijama i pojedincima za doprinos u razvoju opštine Kučevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari