Žiri Međunarodnog festivala novinara koji prate kulturni život sela Selo-press povodom višedecenijskog emitovanja programa, dodelio je Radio Pirotu povelju Zlatan radio za objektivno, pravovremeno i edukativno informisanje.

U žiriju su bili novinar RTS-a Nikola Božović, urednik Radio televizije Zaječar Rade Stojčić i urednik BN televizije iz Bijeljine Tihomir Nestorović Nagrada radio Pirotu će biti uručena 21. avgusta na svečanosti u Velikoj Plani. Direktor i odgovorni urednik Radio Pirota Olivera Kitanović kaže da je ova nagrada potvrda kvaliteta i tradicije ovog radija tokom trideset godina postojanja i rada. „Ovo je ujedno i obaveza da ubuduće radimo prema postulatima naše profesije – odgovorno, istinito i nezavisno“, kaže Olivera Kitanović.

Radio Pirot je osnovan 1978. godine i to je prva radio stanica na krajnjem jugoistoku Srbije. Radio Pirot je jedini neprivatizovani medij u Pirotu, a proces privatizacije je počeo još pre tri godine. Radio Pirot je jedan od osnivača Udruženih radio stanica Srbije i član je ANEM-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari