Poverenica Brankica Janković smatra da bi bilo u redu da i roditelji kupuju klime za učionice

Ostavite komentar


  1. Osoba koja se ne bavi svojim poslom. Po toj logici ova osoba ne treba da prima platu iz budžeta, već da je obezbedi iz ličnih ili porodičnih sredstava.

  2. Da li će i izlagači na budućem „EXPU“, trebati da kupuju (donose) svoje klime ako slučajno bude toplo??

  3. Naravno da je Srbija pod vasom vlascu u katastrofalnoj situaciji, ali da, kupicemo klime da nam se deca ne bi kuvala ili smrzavala .

  4. Predlažem da roditelji kupe klime i sve što školama treba a i mesečno uplaćuju donacije nastavnicima pošto su im plate više nego bedne, može i direktorima i ministarki. Treba pomoći državi…strašno…

  5. Ako umesto države (vlasti) i mi roditelji treba da kupujemo klime za škole, onda tako amnestiramo sve prenaduvane cene raznoraznih državnih nabavki, i pristajemo na opštu korupciju koja vlada u državnom aparatu. .
    A bojim se da će neki bahati roditelji to shvatiti da imaju još veće pravo da se mešaju u rad i ocenjivanje učitelja i nastavnika.

  6. Kako vas nije sramota, da li malo pocrvenite kada tako ptičate ? Da roditelji kupuje klime, pa gde to ima ? „Ovaj“ daje i šakom i kapom pare za sve i svašta a za đake nema. Sramota i od Vas kada pomislite na tako nešto.

  7. Vrućina je eventualno prvih 15 dana septembra i ono parče juna u kom deca idu u školu. Zbog 30 dana, ukupno, da kupujemo klime? Pa neće da se istope. I mi smo išli u školu bez klime. Građani da kupuju klime, a država da gradi nacionalni stadion koji nikome ne treba.

  8. Molim Vsa da odvojite neki dinar od vase skromne plate i kupite jednu klimu. Hvala unapred.

  9. Samo mi nije jasno koja je poenta poreza, ako za sve treba da skupljamo i dobrovoljne priloge

  10. Zna li gospodja Janković koliko se skola u Srbiji moze obnoviti, urediti, ili ponovo izgraditi da uslovi u njima vise ne budu „katastrofalni“, od novca koji država planira da uloži u izgradnju nacionalnig stadiona, odnosno koje je već uložila u sveže izgradjene nepotrebne stadione? Koji će samo gutati još novca jer neće moći da isplate odrzavanje. Nažalost, ne pada joj na pamet da postavi to pitanje, pa da joj neko izračuna. To sto je rekla zvuči jednako nepristojno kao kad crkva poziva gradjane da daju donacije za narodne kuhinje, a ima ogromnu imovinu i dobija veliki novac od države, pa može malo od toga da izdvoji i za te namene.

  11. Roditelji klime već plaćaju kroz poreze i doprinose.
    Ova vaša izjava amnestira javašluk vlasti u načinu trošenja sredstava iz budžeta. I vrapci znaju da se npr. sredstva za jednu budžetsku namenu troše za druge namene, pa je tako i sa sredstvima namenjenim za opremanje prosvete.

  12. Baš tako, samo prvo sve državne institucije koje su klimatizovane da oni koji sede u tim prostorima plate vec ugradjene klime…

  13. Bilo bi u redu i da Vucic odresi kesu i finansira tzv narodni stadion u Surcinu, kad roditelji mogu da finansiraju moze i on.

  14. Roditelji da kupuju klime? Pa roditelji plaćaju porez. Alo, poverenice odakle si ti pala? Pre više od 30 godina sam čuo od „vrlih“ prosvetara da roditelji moraju da uče i rade sa decom kod kuće, jer je jako težak plan i program, a prosvetari to ne mogu da postignu u školi. Tada je na „mala vrata“ ušlo to da škole i prosveta ne postoje zbog đaka nego zbog prosvetara. Danas je to sasvim normalno, jer kao u celokupnom javnom sektoru zaposleni ne rade. Kada pitate za nekoga Peru zaposlenog u javnom sektoru postavljate logično pitanje: „A gde ne radi Pera“?

  15. Da su se postavili prioriteti prvo bi bile klime u bolnicama i školama pa stadioni. Kako su znali da u svakoj kancelariji u opštini od 10 kvadrata svuda stave klimu? Kad se zida kuća prvo se kupuje materijal za gradnju, a ne nameštaj.

  16. Zat je moguce da je vucic skupiosve same budale oko sebe.zar je moguce ovako nesto pomisliti .

  17. Sram da vas bude!Ako je tako onda vi od svojih para placajte EXPO I BGH2O !Sistem se raspalo,zdravstvo,skolstvo,sudstvo,policija.Institucije postoje samo na papiru.

  18. Sram vas bilo roditelji kupuju od sapuna do taolet papira za škole vrtiče a držva se ponaša kao pijan grof bahati se na sve strane.Bitno da ima novca za koje kakve „zabavljačice“ i „zvezde“ koje zahvaljujući vlasti šire nekulturu da su im puni bifei i restorani egzotičnih pića To što nema adekvatnih taoleta,grejanja,i još mnogo toga u školoma to nam je poslednja briga,Mi smo kuća bez domačina koja nema prioritete jer nikada nisu nisšta stvorili napravili. Sve sami paraziti.

  19. Ta poverenica je izjavila da migrante treba naseliti u Sumadiji jeŕ je prazna i za to nikom nije odgovarala .Sramota .

  20. Deca da jedu parizer roditelji da kupe klime a babe i dede da glasaju za vas eeee moojii penzioneri treba da naprave posebne gradove pa sedite ispred pinka i samo glasajte

Ostavite komentar


Društvo

Direktor beogradskog Vodovoda najavio da će do kraja godine tražiti poskupljenje vode za piće 9

Direktor beogradskog Vodovoda najavio da će do kraja godine tražiti poskupljenje vode za piće

Suši i visokoj temperaturi se ne nazire kraj, dok nadležni apeluju da racionalno trošimo vodu za piće ili je nećemo dovoljno imati. Radomir Vujadin, direktor Beogradskog vodovoda i kanalizacije izjavio je za RTS da su prošle godine uspeli da obezbede 700 litara vode u sekundi, otkrivanjem kvarova. Ističe i da cene vode u prestonici nije realna, najavivši da će do kraja godine tražiti njeno poskupljenje.

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.