Poverenica predstavila Kodeks ravnopravnosti 1Foto: N1

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković predstavila je u Američkoj privrednoj komori Kodeks ravnopravnosti, priručnik namenjen poslodavcima koji sadrži smernice za kreiranje i primenu antidiskriminatorne politike kompanija u Srbiji.

Ovim događajem, navodi se u saopštenju, nastavlja se praksa kontinuiranog predstavljanja Kodeksa poslodavcima i privrednim komorama u Srbiji.

Prihvatanje i poštovanje principa ravnopravnosti nije samo zakonska obaveza, već doprinosi boljem poslovanju, čineći sastavni deo uspeha jedne kompanije, istakla je poverenica i dodala da je najproduktivniji onaj radnik koji je motivisan. Ona je navela da su uspešne kompanije to razumele, što potvrđuje i činjenica da je u poslednje vreme sve više poslodavaca spremno da u svom poslovanju primenjuje Kodeks.

Pomoćnica poverenice Tatjana Jokanović detaljnije je predstavila praktične strane Kodeksa kao i konkretne predloge aktivnosti u cilju jačanja mehanizama za zaštitu i unapređenje ravnopravnosti na radnom mestu.

Skupu su prisustvovali predstavnici većeg broja renomiranih kompanija, članica Američke privredne komore u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari