Povoljnosti za ćirilicu medveđa usluga firmama?

Reagovanja na predlog Gorana Vesića, gradskog menadžera, o povoljnostima za firme koje se oglašavaju na službenom pismu

Ostavite komentar


  1. Зашто би то представљало дискриминацију предузећа која су истакла фирме исписане латиницом? Нико им није забранио да такву фирму истакну. Исто тако је право људи да имају стан величине коју желе и на локацији коју желе, али ако је стан већи или смештен у екстра зони, платиће и већи порез. Сви људи имају право и да носе одећу робне марке Долче и Габана, али ће је платити више него анонимну одећу увезену из Кине, па ће бити већи и порез држави који је укључен у цену. Хоћете ли рећи да је и то дискриминација?

  2. Артикли за домаће тржиште је нормално да имају исписани текст на ћирилици, то грађанима гарантује Устав Републике Србије, а за тржишта за извоз нека буде и на другим писмима. Грцима не пада на памет да мењају натписе у својој земљи због странаца, који су им добродошли.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.