Opštinski odbor Liberalno- demokratske partije iz Kostolca nastavlja sa praksom da preko pisanih medija upoznaje javnost, kako Kostolca tako i okolnih sela o aktuelnim zbivanjima.

Pre nekoliko dana završio se konkurs i izvršio prijem 13 -a oro radnika u Tehničkoj školi, tačnije u novom Domu učenika u Kostolcu. Oko 230 molbi, lekarskih uverenja, i još kojekakvih papira, a kako stvari stoje, jedini uslov za prijem bila je partijska knjižica partije iz prošlosti koja se izgleda vraća na velika vrata. Otpisani se vraćaju, zar ne?

Videsmo i pre nekoliko dana bivšeg predsednika Gradske skupštine Požarevca kako sav zajapuren juri ulicama Kostolca skupljajući potpise za listu kandidata njegove stranke, a sve povodom izbora za Skupštinu Gradske opštine Kostolac. I gle čuda, Kostolčanin koji dok je bio na visokoj funkciji u bivšoj opštini Požarevac i kao takav najveći protivnik opštine Kostolac postade odjednom najveći zagovornik iste! I opet otpisani u pokušaju povratka.

I na kraju veoma opasan tekst kolumniste „Braničevo Danas“, u broju 266. pod naslovom Iz krajine lepa vlajna.. Razumemo njegovo razočaranje zbog formiranja ove i ovakve Opštine Kostolac. Medjutim, njegovo razmišljanje da u dogledno vreme može nići verski objekat jedne od manje zastupljenih religija, prevazilazi svaki ukus i smisao demokratskih, tolerantnih, dobrih medjunacionalnih i medjuverskih principa i odnosa, kakvi od samog početka vladaju u Kostolcu. Nije li i ovakvo razmišljanje već bilo otpisano i da li se takvo razmišljanje vraća? Nadamo se samo da ovaj i slični tekstovi neće sve to narušiti. Gradjani Kostolca, 6. decembra ne dozvolimo povratak otpisanih.

OO LDP Kostolac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari